Evenementen

Algemeen - Beeldend kunstenaar Marco Goldenbeld exposeert in tuin Dekemastate

Adres
Locatie Dekemastate
Plaats Jelsum
Evenement informatie
ma 14 juni t/m zo 05 september
Categorieën Algemeen

Dit jaar viert Marco Goldenbeld uit St. Jacobiparochie zijn 40-jarig jubileum. Hij viert dat met een openingsexpositie op Dekemastate te Jelsum.

In 1981 studeerde Marco af op de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Na zijn studie verhuisde hij naar de Oudebildtdijk te St.Jacobiparochie, waar hij sinds 1982 woont en werkt. Sinds die tijd heeft hij veel opdrachten gedaan, particulier en in de openbare ruimte. Marco werkt abstract, zijn constructivistische beelden zijn veelal gemaakt van staal of in combinatie met andere materialen. Gespiegelde symmetrie, balans en beweging zijn vaak zijn uitgangspunten. Zijn sculpturen hebben veelal geen voor- of achterkant maar zijn rondom even beeldend. 

In deze 40 jaren heeft hij een herkenbaar oeuvre opgebouwd. Als kroon op z’n werk doet hij dit jaar ook mee aan “Voorhout monumentaal” op het Lange Voorhout in Den Haag samen met 20 andere beeldhouwers, Deze tentoonstelling is te zien tot 17 september 2021.

Op Dekemastate toont hij het wat grotere recente en ouder werk. In coronatijd was het ingewikkeld om iets te organiseren, hij heeft Dekemastate bereid gevonden om hun prachtige tuin beschikbaar te stellen voor zijn tuinbeelden. De expositie loopt van 14 juni t/m 5 september en is dagelijks geopend.