Evenementen

Algemeen - Zomervoorstellingen over Titus Brandsma 2021

Adres
Locatie Dorpshuis Op Healwei
Plaats Tussen Skingen en Slappeters
Evenement informatie
Entree 15,00
vr 02 juli t/m za 28 augustus 2021
Categorieën Algemeen

‘Titus, held of heilige? in Friese Slappeterp

Voor de Passiespelen ga je naar Tegelen, voor het Pauperparadijs naar Veenhuizen en voor Soldaat van Oranje naar Katwijk aan Zee. Onder dit motto kunt u deze zomer naar Friesland voor Titus, held of heilige? Een levensverhaal over pater Titus Brandsma, gespeeld door Peter Vermaat in het dorpshuis van Skingen/Slappeterp. Elke vrijdag en zaterdag in juli en augustus.

Friesland met zijn stilte en weidse platteland is het land van herkomst van de karmeliet, pater Titus Brandsma. Het is dit jaar 140 jaar geleden dat hij in 1881 werd geboren. Zo’n 80 jaar geleden kwam hij in verzet tegen het Duitse nazibewind. Kranten moedigde hij aan geen artikelen en advertenties van de NSB te publiceren. Die verzetsactie leidde binnen een jaar tot zijn gevangenschap en dood in het kamp Dachau (1942). Op dit moment doen geruchten de ronde dat hij binnenkort door de Rooms-katholieke kerk heilig wordt verklaard.

Genoeg aanleiding voor een serie zomervoorstellingen Titus, held of heilige? In anderhalf uur biedt Peter Vermaat op theatrale wijze, geholpen door levensgrote poppen, een boeiende kennismaking met het leven van Titus. Wie was deze Friese pater en mysticus die door de Nazi’s om het leven is gebracht? Waardoor werd hij gedreven? Hoe inspireert hij vandaag? 

Meer weten en reserveren? Zie: www.petervermaat.nl/voorstellingen/titus.

Speeldata: Elke vrijdag en zaterdag in juli en augustus
Locatie: Dorpshuis Op Healwei, gelegen tussen Skingen en Slappeterp. 
Tijd: 20.30 - 22.00 uur (zonder pauze)
Entree: € 15,00. 
Reserveren is noodzakelijk.

Maaltijd en overnachting
Op vier data, namelijk op zaterdag 3 en vrijdag 16 juli, en op de zaterdagen 31 juli en 14 augustus kan men voorafgaand aan de voorstelling aanschuiven bij een driegangenmenu, geserveerd door de minicamping en theetuin van Slappeterp. Kostprijs: € 17,50.

Reserveren via e-mail:info@minicampingslappeterp.nl. Tel: 0518-451854 / Mobiel: 06-51275482 / 06-18468140. Op dit adres kan men ook reserveren voor een overnachting op de camping.

Andere logiesmogelijkheden zijn een Bed en Breakfast bij:
- Esther van Alderwegen, Slappeterp: mieghimmel@hotmail.com
- B & B Buitengewoon Skingen: www.buitengewooonskingen.nl