Evenementen

Algemeen - In Stiens een Triatlon voor jong en oud!

Adres
Locatie Kletsefeart
Straat Grieneleane
Plaats Stiens
Land Nederland
Website https://triatlonfriesland.nl/editie-2022/programma/
Evenement informatie
za 25 juni t/m do 01 januari 1970
Categorieën Algemeen

Voor de 15e keer wordt dit jaar de Bron Snijder Triatlon georganiseerd in Stiens. Op zaterdag 25 juni starten enkele honderden sporters in ons dorp, om op die dag zwemmend, fietsend en lopend de eindstreep te halen. 

De organisatie hecht er veel waarde aan dat de triatlon ook toegankelijk is voor beginnende sporters, zo kan men kiezen voor verschillende afstanden. Ook kun je met een bedrijf meedoen of de disciplines verdelen onder een team van 3 deelnemers. Voor de schoolgaande kinderen is er een speciale triatlon op vrijdagavond 24 juni. De kinderen zwemmen veilig 4 baantjes in het buitenbad van zwembad It Gryn. Vervolgens fietsen en lopen ze een ronde om het sportcomplex. Zoals wedstrijdleider Henk Hoekman aangeeft is de schooltriatlon echt om kennis te maken met de sport en de drempel om mee te doen is heel laag. Kun je zwemmen, fietsen en lopen? Dan kun je meedoen met de schooltriatlon. Ook is materiaal niet van belang, je kunt gewoon op je normale fiets komen.

Om te oefenen is er vrijdag 17 juni voor de schoolkinderen een oefenmoment, zo kunnen de kinderen kijken of het wel leuk is. Daarna kunnen zij zich nog inschrijven.

Zoals meerdere sportevenementen zoekt ook de triatlon vrijwilligers die helpen tijdens deze geweldige wedstrijd. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van het verkeer of uitdelen van drinken. Voor meer informatie: www.triatlonfriesland.nl

 

Lees meer »