Evenementen

Algemeen - Filmhuis start in Nije Skalm met ‘Nowhere Special’

Adres
Locatie de Nije Skalm
Plaats Stiens
Land Nederland
Website http://www.filmhuisstiens.nl
Evenement informatie
ma 28 november t/m do 01 januari 1970
Categorieën Algemeen

Een alleenstaande, ernstig zieke vader ziet zichzelf genoodzaakt om een familie te vinden die zijn vierjarige zoontje wil adopteren. 

Nowhere Special behandelt dit waargebeurde verhaal zonder al te veel sentimentaliteit. Het is een krachtige en ingetogen film te maken over leven en dood. Filmhuis Stiens vertoont Nowhere Special maandag 28 november in de Nije Skalm. Aanvang 20 uur. 

 

In Nowhere Special is in eerste instantie niet eens duidelijk dat John ziek is. Er is geen scène waarin een dokter vertelt hoe lang deze stoere glazenwasser nog te leven heeft. In de spaarzame dialogen komen we er langzaam iets over te weten. Maar niet over aan welke ziekte hij lijdt en hoe lang de dokters hem nog geven.

Het samenspel van hoofdrolspeler James Norton met de vierjarige Daniel Lamont is indrukwekkend. Met kleine gezichtsuitdrukkingen slaagt hij erin de gesprekjes met zijn zoontje een diepere laag te geven. Knap is ook welke emoties en reacties de Italiaanse regisseur Uberto Pasolini bij de piepjonge Daniel heeft weten op te roepen.

 

Nowhere Special ontroert, juist dankzij de sobere manier van vertellen. En uiteindelijk gaat de film ondanks de dreiging van de dood vooral over leven. 

Reserveren mogelijk via www.filmhuisstiens.nl

Lees meer »