Evenementen

Algemeen - ‘De Wolf komt werom’ met een wereldpremière en muziektheater

Adres
Locatie TEATERLOADS
Straat Hegebuorren 45
Plaats Minnertsga
Land Nederland
Website http://www.dewolfkomtwerom.nl
Evenement informatie
do 08 december t/m do 01 januari 1970
Categorieën Algemeen

De muziektheatervoorstelling 'De Wolf komt werom' in de TEATERLOADS in Minnertga (Hegebuorren 45, (vanaf 8 december) komt ook met een wereldpremière. 

De Wolf en de Mûzekening en regisseur Anne Bo Joostema. Benjamin Baatjes en Jan Willem Hofstra (wolf) - Foto Anne Waterlander

 

Het orkest CMV Oranje gaat als eerste in de muziekgeschiedenis met een fanfare-arrangement spelen van de klassiekers Peter en de Wolf (Prokovjev) en De Notenkraker (Tchaikovski). Het arrangement is van Alma Muller, dirigent is Bienze IJlstra,

Tijdens die muziek komt het nieuwe theaterstuk ‘De Wolf komt werom’ van Anne Bo Joostema en Anne Dronkers helemaal tot leven. De voorstelling ‘De Wolf komt werom’ wordt gespeeld door een enthousiast, jong en talentvol theatergezelschap en een swingende fanfare.  

 

Met nieuwe namen én bekende namen. Jan Willem Hofstra die De Wolf speelt, speelde ook in BAUCK! net als Redmer van der Meer één van de hoofdrolspelers uit datzelfde stuk. 

Het betreft een hernieuwde samenwerking van Grut Hermana en CMV Oranje. 

De familievoorstelling ‘De Wolf komt werom’ is meer dan een wollig sprookje. Want hoe zit het met De Wolf. Is het een wolf in schaapskleding of zint hij echt op wraak. Of is het toch gewoon een man met een wolfmasker die zich tegen het decor van de historische klei van de Waadhoeke wil manifesteren. Hoe het afloopt? Komt het zien. 

Het stuk raakt de actualiteit. Ook die van de stijgende zeespiegel de druk op het historische akkerland, dat verzilt en terpenland dat vlak geschoven wordt. En niet te vergeten de plastic soup in de Waddenregio. 

 

‘De histoaryske grûn fan Noardwest-Fryslân rint gefaar! Fersâlting, terpenlân wurdt flak skood en de fûgels ha plestyk yn't liif.’ 

De theatermaaksters Anne Dronkers Anne Bo Joostema hebben na hun theateropleiding in Utrecht en Amsterdam tijdens een masteropleiding poppenspel en maskers al het idee voor 'De Wolf komt werom' ontwikkeld. 

En op 8 december is de première. 

www.dewolfkomtwerom.nl

Lees meer »