Evenementen

Algemeen - Toanielferiening Pro Rege Holwert speelt in Hijum

Adres
Locatie de kampioen
Plaats Hijum
Land Nederland
E-mail adres dorpshuishijum@hotmail.com
Facebook https://www.facebook.com/DorpshuisDeKampioenHijum/?locale=nl_NL
Evenement informatie
za 04 februari t/m do 01 januari 1970
Categorieën Algemeen

Toanielferiening Pro Rege uit Holwert bestaat al meer dan 95 jaar en speelt elk jaar een klucht of een blijspel. 

In 2020 kwam er halverwege het seizoen een abrupt einde aan de voorstellingen. De spelers zijn blij dat ze nu eindelijk weer op de planken mogen én voor publiek kunnen spelen. Dit winterseizoen spelen ze het Fryske stuk  ‘Yn’ e keetring’, geschreven door Ton Elsgeest en vertaald door Abele Krist. De regie is in handen van Lucas de Blecourt. 

Het stuk speelt zich af bij de rijke familie Laarmans; er wordt een grote receptie gehouden waarvoor veel belangrijke gasten zijn uitgenodigd.  Voor deze gelegenheid is een onervaren cateraar ingehuurd, en ook zijn personeelsleden zijn liever lui dan moe. De familie stelt hoge eisen; loopt alles uit de hand? Of komt het toch allemaal nog goed?

Na succesvolle uitvoeringen in Ferwert en Holwert speelt Pro Rege speelt dit stuk op zaterdag 4 februari a.s. in de Kampioen in Hijum. Kaarten in de voorverkoop kunnen gereserveerd worden bij Johanna van der Meij (06-10417860), kaarten in de zaal zijn ook verkrijgbaar. Pinnen is mogelijk. De voorstelling begint om 20.00 uur en na afloop is er een verloting

Lees meer »