Algemeen

50 Jaar warenhuis Pijnacker Ferwert

Op zoek naar een verjaardagscadeau voor zijn zoon bezocht Wiebe Pijnacker in Ferwert de plaatselijke winkel in huishoud, speelgoed en verfartikelen. Na geslaagd te zijn voor een verjaardagscadeau, raakten de heren in gesprek. 

Rechts eigenaar Geart Pijnacker die een klant helpt. Foto: Monique Dijkstra

De eigenaar vertelde van zijn plannen om te gaan stoppen met de winkel en vroeg Wiebe of deze winkel iets voor hem was. Bij terugkomst in Ginnum werden samen met zijn vrouw Elske plannen gemaakt voor een overname per 1 juni 1969 in Ferwert. Om ruimte te krijgen voor de textiel werd besloten afscheid te nemen van het verfwaren assortiment. Hoewel de verkoopruimte nu groter was dan de bedstee in Ginnum bleek al snel dat de winkel te klein was. Toen het pand van de buurman te koop kwam werd deze kans met beide handen aangegrepen. Zo werd de winkel meer dan verdubbeld. Toen in 1986 het pand van de overbuurman vrij kwam verhuisde Warenhuis Pijnacker naar dit veel grotere pand (400m2) waar het tegenwoordig nog steeds gevestigd is aan de Hoofdstraat 46. 

De textielafdeling waar het bedrijf mee begonnen is, is nog altijd onderdeel van het assortiment. U kunt hier terecht voor ondermode van de merken Ten Cate, Beeren, Conta en Startex. Dames en heren nachtkleding en de ouderwetse flanellen (hoes) lakens liggen in verschillende maten op voorraad. Zelf sokken of een trui breien? Zareska, Scheepjes Neveda en Oslo Botter maar ook voor machine-naalden, elastiek en ritsen kunt u terecht op onze textielafdeling.

De PRIMA huishoudafdeling is een formule van de Marskramer organisatie. Met deze afdeling zijn we gespecialiseerd in huishoud en cadeau artikelen. Ons assortiment heeft veel te bieden. Met meer dan 4000 artikelen zijn wij de complete winkel voor schoonmaakartikelen, huishoudelijke elektrische apparaten, serviezen, bestek,

glasserviezen, pannen, keukengerei en nog veel meer. Daarnaast bieden wij een afwisselend assortiment cadeau artikelen voor elk moment van het jaar. Enkele van onze gerenommeerde merken zijn: Philips, Tefal, BK, Brabantia, Leifheit, Curver en nog veel meer.

In het voorjaar brengen wij een uitgekiende collectie tuinmeubelen en tuin-accessoires. Rond oktober/november is het feest in onze winkel met een fantastische collectie voor de december maand. In de Top1Toys speelgoed afdeling vindt u een uitgebreide collectie. Van spellen, puzzels tot houten speelgoed. Pluche, auto’s en kinder boeken ontbreken uiteraard niet in ons assortiment. Maar ook groot speelgoed zoals tractors, aanhangwagens, skelters en driewielers zijn verkrijgbaar. En wat u niet ziet, is er niet bestaat voor ons niet. Wij bestellen het graag voor u. De merken die u bij ons tegenkomt zijn o.a.: LEGO, Playmobil, Hasbro, Ravensburger, Jumbo, Puky, Fisher Price en V-Tech. Ook brengen wij als Top1Toys veel artikelen onder eigen merk uit.

In de DIO drogist afdeling kunt u terecht voor zelfzorggeneesmiddelen, maar ook voor vitamines, shampoo en bad en douche producten. Onze gediplomeerde medewerksters geven u graag advies. Voor elke gelegenheid vindt u de juiste kaart in ons uitgebreide Hallmark wenskaarten assortiment. Een kaart kleine moeite, groot gebaar.

Voor al uw postzaken kunt u terecht bij het POSTNL service punt in onze winkel. Elke dag weer doen wij ons best u als klant met een geslaagde aankoop en een glimlach op uw gezicht huiswaarts te laten keren