Algemeen

60-jarig huwelijksjubileum echtpaar Algera-de Jong

Op dinsdag 2 februari waren de heer en mevrouw Wiepke en Fokje Algera – de Jong 60 jaar getrouwd.  Het echtpaar trouwde in 1961 in de gemeente Menameradeel.
Wethouder Nel Haarsma ging bij het echtpaar langs om namens het gemeentebestuur van Waadhoeke de felicitaties over te brengen.

Foto: Joachim de Ruijter 

De heer Wiepke Algera is op 5 april 1941 geboren in Jorwerd. Mevrouw Fokje de Jong haar wieg stond in Beetgum, zij is geboren op 2 april 1942.

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet tijdens de danslessen in Beetgumermolen. Van liefde op het eerste gezicht was geen sprake, maar na vele gezellige avonden sloeg de vonk alsnog over. Ze kregen verkering en trouwden enkele jaren daarna.  In 1965 verhuisde het echtpaar naar Beetgum. Samen begonnen ze daar installatiebedrijf Algera.
Hun drie kinderen, 1 zoon en 2 dochters waren toen al geboren. Jarenlang werd er keihard gewerkt, soms ten koste van de vakanties en andere leuke dingen. Als ondernemer ben je nooit vrij. Daar kwam verandering in toen hun zoon zijn intrede in het bedrijf deed. Hij draaide al snel volledig mee en zo kwam er voor meneer en mevrouw Algera ruimte om er weer eens ontspannen op uit te gaan.  Maar er is geen enkel uitje wat opweegt tegen het plezier en de liefde die ze iedere dag mogen ervaren van hun kinderen, 5 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen. Hun rijkste bezit!

De afnemende gezondheid van meneer houdt iedereen bezig en ze maken zich vaak zorgen. Maar als de achterkleinkinderen samen met pake op de vloer liggen te spelen met de trekkers worden die zorgen even vergeten; het zijn de lichtpuntjes in hun leven.
Een groot feest kunnen ze niet geven, maar samen met hun dierbaren staan ze dankbaar stil bij dit 60- jarig huwelijksjubileum.