Algemeen

60-jarig huwelijksjubileum echtpaar Torensma-Monsma

Op maandag 30 augustus 2021 zijn de heer Jurjen Torensma en mevrouw Renske Monsma 60 jaar getrouwd. Wethouder Nel Haarsma is bij het echtpaar langs gegaan om namens het gemeentebestuur van Waadhoeke de felicitaties over te brengen.

Foto: Meindert van Dijk.

Jurjen Torensma is 82 jaar, geboren in Brantgum en opgegroeid in Hantum. Renske Monsma is 83 jaar en geboren en opgegroeid in Vrouwenparochie. Zij hebben elkaar ontmoet bij het korfbal in Vrouwbuurt 65 jaar geleden. Na hun verkerings- en verlovingstijd gaven ze elkaar op woensdag 30 augustus 1961 het jawoord.

Jurjen heeft tot zijn 18e jaar bij verschillende boeren gewerkt. Daarna volgde 18 maanden dienstplicht. Toen hij 20 jaar was heeft hij samen met zijn schoonvader, Pieter Monsma, een transportbedrijf opgezet. Hij heeft hier 10 jaar met veel inzet gewerkt. Op zijn 30ste is hij begonnen bij de CCF. Daar heeft hij als kwaliteitsman gewerkt.

Renske heeft vanaf haar schooltijd diverse werkhuizen gehad en heeft 4 jaar in de VIVO van de familie Wiersma gewerkt. Hiernaast runden ze nog een aardappelhandel en een bloemenzaak. Jurjen met een rijdende winkel en Renske met een winkel aan huis. Het was een mooie maar drukke tijd. Verder hebben zij ook nog veel gereisd door heel Europa. Eerst met de vouwwagen en later met de caravan en camper. Ze hebben 2 jongens gekregen, 5 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.