Algemeen

Aandacht voor Dementie in Mantelzorgcafé Stiens

Het maandelijkse Mantelzorgcafé in Stiens heeft donderdag 25 april Dementie als thema. 

Evenals vorig jaar besteed het Mantelzorgcafe Stiens weer aandacht aan dementie. Dementie is een verzamelnaam voor meer dan 50 ziektes. De meest voorkomende vorm is de ziekte van Alzheimer. Een op de 5 mensen krijgt dementie. Bij vrouwen is de kans zelfs nog groter: een op de drie. 

Op dit moment hebben in Nederland ongeveer 300.000 mensen een vorm van dementie. Het aantal mensen met dementie zal als gevolg van de vergrijzing in de toekomst explosief stijgen naar meer dan een half miljoen in 2040. Ook het aantal mensen dat zorgt voor iemand met dementie neemt toe. 

Linda Mud en Bodil Veenstra, casemanagers Dementie van Dementie Netwerk Fryslân, informeren u tijdens het komende mantelzorgcafé over wat dementie is en wat een casemanager dementie voor u kan betekenen. Daarnaast is er ruimte voor uw verhaal als mantelzorger en kunnen we met u meedenken over uw vragen rondom dementie. 

Amaryllis organiseert iedere laatste donderdag van de maand een Mantelzorgcafé in de Nije Skalm. Zorgt u op regelmatige basis voor uw partner, ouder, een kind, schoonouder, een buur of een vriend en heeft u daarom behoefte aan een luisterend oor of vragen rondom de zorg? 

U bent van harte welkom