Algemeen

Band WIEBE wint Bernlefpriis 2019

De band WIEBE is de winnaar van de Bernlefpriis 2019. Gedeputeerde Sietske Poepjes reikte de prijs vrijdag 20 december uit aan de band WIEBE in popcentrum Neushoorn in Leeuwarden. Wiebe Kaspers, Florian den Hollander en Daan Slagter ontvingen bij de uitreiking op de Friese Popawards een cheque van € 1500.

De Bernlefpriis van de provincie Fryslân wordt ieder jaar uitgereikt. De provincie wil met deze prijs de Friese taal in de popcultuur een stimulans geven. Andere genomineerden voor de Bernlefpriis waren Fries muziekfestival Liet en Sjoerd ensa.

De jury schreef in het juryrapport dat de band WIEBE er met kop en schouders bovenuit stak. Met een nieuw album, verrassende showkwaliteit van muziek en teksten, vele samenwerkingsverbanden en toegankelijkheid. Zoveel, te veel om op te noemen, aldus de jury.

De band WIEBE maakt progressieve popmuziek met Engels- en Friestalige teksten. De band WIEBE bestaat uit 3 leden: Wiebe Kaspers (zang, toetsen), Florian den Hollander (bas) en Daan Slagter (drums). De band bracht in 2019 hun derde album Y uit.

De jury van de Bernlefpriis bestond dit jaar uit: 

  • Marc de Bruin, directeur van MBN-producties
  • Willo de Bildt, muziekdocent en muzikant
  • Arjen Hut, Friese schrijver en dichter
  • Willem de Vries, radiomaker, presentator, talentaanjager en DJ
  • Emiel Stoffers, eigenaar Frisian Music en frontman van de Friese band “De Hûnekop”

 Meer weten over de prijzen van provincie Fryslân? Kijk op www.fryslan.frl/provincialeprijzen