Algemeen

Bijeenkomsten voor inwoners het Bildt over samen verduurzamen

De Bildtse Energie Coöperatie organiseert op donderdag 8 en vrijdag 9 juli infomatiebijeenkomsten voor inwoners van de voormalige gemeente het Bildt over het met elkaar verduurzamen van de omgeving. Door duurzame projecten gezamenlijk op te pakken zijn er grotere stappen te zetten, krijgt de lokale leefomgeving een impuls en blijft er meer geld in de regio. Tijdens de bijeenkomsten krijgen aanwezigen uitgebreider te horen waarom het belangrijk en voordelig is om samen aan de slag te gaan met de lokale leefomgeving én hoe ze een bijdrage kunnen leveren.

“Wij geloven in de kracht van samen. Door samen de handschoen op te pakken, kun je het verschil maken en écht een bijdrage leveren aan de omgeving waar je dagelijks bent. En, ook niet onbelangrijk, samen doen is nog leuk ook”, aldus Klaas Bijlsma, bestuurslid van de Bildtse Energie Coöpereratie.

 

Informatiebijeenkomsten Draag ook bij aan een duurzamer het Bildt op 8 en 9 juli

Donderdag 8 juli om 20.00 uur

Online bijeenkomst (webinar)

Duur: 60 minuten

Aanmelden: buurkracht.nl/duurzaam-bildt, na aanmelding ontvangt u een deelnamelink

 

Vrijdag 9 juli om 20.00 uur

Locatie: Buurthuis ‘Den Staten Generaal’, Statenweg 10 in Sint Annaparochie

Duur: 60 minuten

Maximaal aantal deelnemers: 50

Aanmelden (verplicht om een veilige bijeenkomst te kunnen garanderen): buurkracht.nl/duurzaam-bildt

 

Samenwerking Stichting Buurkracht en Bildtse Energie Coöperatie

Stichting Buurkracht, waar ECoop deel van uitmaakt, en de Bildtse Energie Coöperatie werken samen om bewoners op weg te helpen met energiebesparing en energieopwekking. De Bildtse Energie Coöperatie, ontstaan uit de fusie tussen Bildtse Stroom en Energie Coöperatie Nij Altoenea, heeft de afgelopen jaren al verschillende acties uitgevoerd om voormalig gemeente Het Bildt te verduurzamen, waaronder het realiseren van zeven zonnepaneleninstallaties met in totaal 1.600 zonnepanelen. Met deze projecten wordt duurzame elektriciteit opgewekt. Meer informatie over de coöperatie en haar projecten is te vinden op bildtse-ec.nl.

 

 

 

Over ECoop en Stichting Buurkracht

ECoop ondersteunt sinds de oprichting begin 2016 lokale burgerinitiatieven bij het realiseren van gezamenlijke zonnedaken. ECoop fungeert daarbij als spil tussen bewoners, overheden, energiecoöperaties en dak- en soms ook landeigenaren. ECoop zoekt daarnaast ook altijd naar innovatieve oplossingen die nog meer resultaat opleveren. ECoop maakt deel uit van de landelijke Stichting Buurkracht. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools. Meer dan 400 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet. Steeds vaker betrekken gemeenten en overheden Buurkracht bij burgerparticipatietrajecten. Stichtingbuurkracht.nl/zonnedak