Algemeen

Bosma winnaar klaverjassen Britsum

Zaterdag 30 november jl. was er de hele dag klaverjassen in Britsenburgh te Britsum. Voor de zesde keer op rij kwamen er vele klaverjassers, waaronder zelfs uit Groningen, naar deze prachtige wedstrijd.

Er waren 45 personen die zich hadden opgegeven. We speelden 6 partijen van 12 keer. De aanvang was rond half 11, en na 3 partijen stond er een heerlijke stamppot buffet van slagerij Brolsma voor iedereen klaar.

Na de maaltijd deden we nog 3 partijen en rond de klok van half vijf was de  prijs uitreiking. Iedereen keek hier met spanning naar uit. De winnaar van deze dag werd Pieter Bosma uit Stiens. Hij won een boodschappenmand en de Poeisz had nog een waardebon t.w.v. € 25,00 beschikbaar gesteld. Ook waren er nog mooie prijzen voor de eerste elf in de ranglijst. Daarnaast had het klaverjaspaar die de hoogste partij van de dag had, maar ook het paar met de laagste partij van de dag, nog een prijs. Voor de allerlaatste van de eindstand hadden we nog een poedelprijs. Deze was voor Wim Henk Nicolay met een puntentotaal van 5166. Het was een zeer geslaagde dag en de meeste deelnemers verheugen zich al op de volgende editie in 2020.

Hieronder de namen van de eerste vijf winnaars.

1 prijs   Pieter Bosma                       8284

2 prijs   Keimpe Vlietstra                 8149

3 prijs   Willie van der Meulen        7684

4 prijs   Rein Tijtsma                       7574

5 prijs   Naomie Hoogland               7541