Algemeen

Bruce Springsteen Event in De Hege Stins Stiens

Op zondag 12 maart 19.30 uur worden Bruce Springsteen songs live uitgevoerd door 7 ervaren muzikanten uit de omgeving van Sneek, waaronder Pieter de Boer uit Easterein.

Foto: Simon-Paul Strikwerda

Vijko Top, predikant geeft toelichtingen bij de teksten. Waarom Bruce Springsteen? Bruce Springsteen wordt wel de verhalenverteller van de Verenigde Staten genoemd. Hij vertelt in zijn songs over het dagelijks leven van de Amerikanen, met name over de mensen uit de midden- en lagere klasse. Alle aspecten van het leven neemt hij mee in zijn songs. Bruce Springsteen zingt ook uitvoerig over zijn geloof.

Bijvoorbeeld in de song ‘The River’. Daarin beschrijft hij het leven van twee jonge mensen. Vol levenslust. Daar hoort de liefde bij. Met z’n tweeën ergens bij een idyllische rivier. Maar naderhand blijkt Mary zwanger te zijn. Veel te jong nog. Er is geen geld voor een trouwjurk en bloemen. Wel is er een baan en het lidmaatschap van de vakbond. Want er moet geld op tafel komen. Van die oorspronkelijke levenslust en de liefde is na een paar jaar weinig meer over. Is dit het leven? Is er niet meer?

Jawel, maar dan moet er een transformatie plaatsvinden. De rivier staat ook symbool voor een transformatie naar volwassenheid. Het jonge stel zal nog een keer moeten afdalen naar de rivier, de kinderlijke dromen afspoelen en ervaren dat er diepere (heilige) krachten in het leven zijn die de levenslust en de liefde weer tot leven wekken. Die de passie en de glans weer terugbrengen, ook als je ogenschijnlijk een leven leidt dat niet overeenkomt met je jeugddroom. Een transformatie betekent loslaten van je dagelijkse routine en je opvattingen. En wie durft dat en kan dat?

Benieuwd naar de andere 9 liederen van Bruce Springsteen?

U bent van harte uitgenodigd om deze avond mee te maken.

De toegang is gratis en na het concert is er alle ruimte voor een nazit. 

Bij de uitgang wordt gecollecteerd voor de gemaakte onkosten.

Wees welkom.

 

Zondag 12 maart 19.30 uur.

De Hege Stins: Gysbert Japicxstrjitte 4, 9051ER Stiens