Algemeen

Burdaarder Toneel: Merkwaardige praktijken bij de dierenarts

De Burdaarder toneelploeg: ‘Op, mar net út ‘e hichte’, speelt begin maart haar wintervoorstelling. De première was al op zondag 3 maart en is de terugkeer van regisseur Hendrik van der Heide. 

Vanaf september 2023 oefent de Burdaarder toneelploeg in de theaterzaal van It Spektrum in Burdaard. Op het podium van die zaal prijkt, dankzij decorbouwer Wiebe Kingma, een wachtruimte en een dokterspraktijk van een dierenarts. 

Het is het decor voor: De treflike dokter Paul. 

Dokter Paul is een pas afgestudeerde veearts met een blijmoedig zin. Jaren van studie komen samen en nu mag hij eindelijk aan de slag in het mooiste beroep van de wereld. Ook nog eens in zijn eigen praktijk. Zoals het een echte klucht betaamt, loopt toch niet alles op rolletjes. 

Aan regisseur Hendrik van der Heide de taak om dit alles in goede banen te leiden. Hij is bekend van het komische duo Klún & Knoffelhakke. Tussen 2014 en 2018 regisseerde Van der Heide ook al in Burdaard. 

De voorstellingen vinden plaats in It Spektrum in Burdaard. 

De andere twee voorstellingen zijn een week later op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart om 20:00 uur. De zaterdagvoorstelling is met muziek na van Tjitze Visser. Kaarten zijn via www.mgtickets.nl en aan de kassa van It Spektrum te verkrijgen