Algemeen

Buurtactiviteit bij Aldlânsdyk in Britsum

“Bingo! Daar achterin is Bingo!” riep één van de fietsers al van ver door de straat naar de ballendraaiers aan de andere kant van de straat. Tegelijkertijd ook bingo bij een jongere deelnemer aan deze kant van de straat, dubbele bingo! 

De jonge deelnemer samen met de fietser, de bingokaart en een dobbelbak naar de andere kant van straat om uiteindelijk te dobbelen om de prijs. Alle 36 deelnemers zaten met smart elke keer te wachten tot er weer een fietser langskwam met een nummertje. Sommige jongere deelnemers stonden al halverwege de straat, vol spanning om vervolgens weer terug te rennen naar hun bingokaart “hé jammer, ik moet 14 nog”. Voorafgaand kregen de deelnemers de spelregels, zoutjes en nootjes. 

Ook in de pauze kwamen de fietsers langs met kaas, worst en komkommer. In deze tijd zijn er weinig activiteiten, ook bij de buurtvereniging van de              Aldlânsdyk in Britsum. Dit was een leuke manier om weer eens wat met elkaar te doen. Ook voor de kwetsbare bewoners aan huis gekluisterd zijn konden vanuit hun eigen tuin meedoen op veilige afstand. “Wanneer gaan we weer iets doen? Ik wil wel in het bestuur de buurtvereniging!”. Met of zonder prijs, de buurtbewoners vertrokken met een glimlach, ook de fietsers die er na deze dag zo’n 20 km op hadden zitten