Algemeen

Collecteweek HandicapNL overgedragen aan Takostu

Tientallen jaren coördineerde mevrouw Ankie van der Weij de jaarlijkse collecte van HandicapNL in Stiens. De in Britsum woonachtige Van der Weij startte meer dan vijftig jaar geleden in haar toenmalige woonplaats Visvliet met dit vrijwilligerswerk. In de beginjaren deed ze dit voor het Fonds Verstandelijk Gehandicapten, het latere HandicapNL. 

De officiële overdracht van de coördinatie en uitvoering van de collecte vond vorige week woensdag plaats in het clubgebouw van Muziekvereniging Takostu. 

De oprichting van Slag & Vlag, de nieuwste band van de muziekvereniging, werd in 2019 mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van onder andere HandicapNL. Tijdens de repetitie van het Slag & Vlag korps werd de overdracht van Van der Weij aan Takostu bekrachtigd. 

Voorzitter Almar Dam bedankte haar mede namens HandicapNL voor haar jarenlange inzet. Na de overdracht volgde een luid applaus voor Ankie van der Weij. Dit applaus werd door Van der Weij opgedragen aan de vele vrijwilligers die de collecte de afgelopen jaren samen met haar uitvoerden. 

Enkele van die vrijwilligers collecteren deze week, nu samen met leden van Takostu, in Stiens voor HandicapNL. Mochten zij bij u aanbellen dan wordt uw financiële bijdrage van harte op prijs gesteld en goed besteed!

Mevrouw Van der Meij liet weten dat ze heel blij is dat muziekvereniging Takostu de organisatie en uitvoering van de jaarlijkse collecte nu van haar over heeft genomen.