Algemeen

Condooms voor de biodiversiteit

Summer of Love – uitdeelactie condooms

donderdag 24 juni 2021 om 14:30 uur in de Prinsentuin te Leeuwarden

Studenten van Osiris volgen hun roeping, ze delen condooms uit voor de biodiversiteit.

Op donderdag 24 juni gaan de FMF en de studenten van Osiris vanuit de biodiversiteitscampagne ‘Wat zullen we nou beleven’ condooms uitdelen ter bevordering van de biodiversiteit. De studenten gaan tijdens het uitdelen in gesprek met jongeren over thema’s als overbevolking en biodiversiteit.

 

Op dit moment komt de maatschappij uit een coronatijdperk waar we met z’n allen ‘opgesloten’ hebben gezeten. Trendwatchers voorspellen een Summer of Love. Vergelijkbaar met de onstuimige roaring 20’s en de jaren 60 waar seks, vrijheid en blijheid de boventoon voeren. Een mooie gelegenheid om studenten op een ludieke manier bewust te maken van het feit dat ze de ‘Summer of love’ voor behoud van de biodiversiteit ‘veilig’ moeten vieren.

 

Studenten van Studentenvereniging Osiris gaan condooms uitdelen in de stad en op de campussen.

Samen met de condooms delen ze ook een zakje zaad met een bloemenmengsel voor de bijen uit. Dit zaad kunnen de mensen in de grond doen ter bevordering van de biodiversiteit. Overbevolking bedreigt de biodiversiteit. Het is niet alleen voor jezelf veiliger om seks te  hebben met condoom, maar ook voor de rest van de wereld.  De organisatoren willen iedereen oproepen om  vooral te  genieten van de Summer of Love, maar je doet er goed aan om de zaadjes in de grond te stoppen.

 

De actie wordt gestart op 24 juni om 14:30 uur in de Prinsentuin in Leeuwarden met een opening door Froukje Hernamdt van de FMF. Daarna zullen de studenten van Osiris zaadkanonnen met bloemzaad afvuren.

Meer informatie is te vinden op: www.watzullenwenoubeleven.nl