Algemeen

Crescendo Hijum Finkum Nederlands kampioen 5de divisie

Na lange tijd door corona niet te hebben gespeeld mochten we eindelijk weer van ons laten horen. Vrijdag 8 april jl. was het ONFK (Open Nederlandse Fanfare Kampioenschap ) in schouwburg De Lawei in Drachten. Crescendo komt uit in de 5de divisie, het verplichte werk voor dit jaar was Cardigan Bay van componist Jacob de Haan, dit werk heeft hij geschreven voor de 70ste verjaardag van zijn broer Jan de Haan. 

Het is een fantasie op de Hymn Tune Aberystwyth Nr 1 in het voor Brassband en Fanfare zo bekende rode boekje. Deze fantasie werd door Crescendo met passie gespeeld en gedirigeerd door onze altijd gedreven dirigent Wim Dijkstra. Met als beloning een hele grote wisselbeker, een blijvende herinnering en een compositie speciaal voor ons geschreven  door dirigent en componist Thom Zigterman.  Een resultaat waar we enorm trots op zijn. Crescendo heeft in het verleden ook al goed gepresteerd op het ONFK zo wisten we  in 2011 en 2012 ook als hoogste te eindigen.

Mocht u door het lezen van dit artikel enthousiast zijn geworden over deze mooie ambitieuze fanfare, we repeteren iedere donderdag van 19.45 tot 21.45 in dorpshuis De Kampioen in Hijum, u bent hier van harte welkom, we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden.