Algemeen

Dag van het Wad zaterdag 25 juni

Kom tijdens de Dag van het Wad op 25 juni naar de Aerden Plaats in Oude Bildtzijl en vier met ons de verjaardag van Werelderfgoed Waddenzee. Of bezoek één van de activiteiten op locatie van ondernemers in ons gebied en vier daar het feestje mee.

Op zaterdag 25 juni viert Werelderfgoed Waddenzee haar 13e verjaardag. In 2022 is het dertien jaar geleden dat Unesco dit mooie gebied uitriep tot Werelderfgoed. Traditiegetrouw wordt dit gevierd op de laatste zaterdag van juni tijdens de Dag van het Wad. 

De Aerden Plaats is de hele dag gratis toegankelijk en er is van alles te doen. Kom naar een optreden van Arnold de Boer, ZEA, en oud-dichter des Vaderlands Tsead Bruinja, bezoek de theatervoorstelling Wat ‘n Wad van Pier21 of doe mee aan een muziekworkshop van een echte producer: wat voor geluiden vind je op het Wad? En kun je hier muziek mee maken? En neem je een eigen t-shirt of tasje mee? Dan kun je deze zeefdrukken bij de Safe Druk Brigade!  

Gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder geeft samen met de ondernemers uit het gebied en een bekende regionale persoonlijkheid het startschot voor dit feestje. Iedereen is welkom en kan het feestje meevieren. 

Meer informatie: www.dagvanhetwad.nl

 

Al 13 jaar beschermd gebied

De Waddenzee, Unesco Werelderfgoed sinds 2009 en in Nederland verkozen tot ‘Mooiste natuurgebied’. De Waddenzee is één van de laatste grote getijdengebieden waar natuurkrachten hun gang kunnen gaan. Van het Noord-Hollandse Den Helder tot het Deense Esbjerg. Een grensoverschrijdend gebied, boordevol ongerepte natuur. Dit kwetsbare gebied verdient het om beschermd te worden en daarom vieren we elk jaar de door Unesco aangewezen beschermde status: Unesco Werelderfgoed Waddenzee