Algemeen

Dag vol theater voor jongeren

Op zondag 12 maart kan iedereen van 13 tot 24 jaar die houdt van acteren terecht bij de Jongerentheaterdag in Leeuwarden. Tryater, Keunstwurk, Iepen DoEk en Meeuw Jonge Theatermakers organiseren samen deze dag om jonge theaterliefhebbers kennis en ervaring te bieden. Parallel is er een programma voor regisseurs in het jongerentoneel. Beide groepen zijn in aanloop naar de theaterdagen al welkom bij de voorstelling De Kapsalon van Meeuw.

Fotograaf Lucas Kemper

De zondag bestaat voor de jongeren uit een ochtend vol workshops en een middag waarin wordt toegewerkt naar een korte voorstelling of scène die voor elkaar wordt gespeeld. De theaterdocenten die de workshops verzorgen én die ‘s middags de groepjes begeleiden zijn Hali Neto, Fabian Janssen, Zen Roorda, Elisabeth Kooy en Sanne van Stekelenburg. 

 

Theater maken is doen

Voor wie amateur-jongerentoneel regisseert is er op zondag 12 maart een eigen programma. Tijdens deze Inspiratiedag staan uitwisseling en het opdoen van nieuwe kennis centraal. Theatermaker en -docent Wendy Viel en theatermaker en acteur Theo Smedes begeleiden de dag. Zij zetten de regisseurs ook zeker aan het werk, want theater maken is ook vooral doen. 

 

Samen naar voorstelling

Beide programma’s zijn inclusief een bezoek aan De Kapsalon van Meeuw Jonge theatermakers. Deze voorstelling geeft meteen een inkijkje in andere vormen van theater maken. 

 

Zowel de Jongerentheaterdag als de Inspiratiedag vinden plaats bij Tryater. De kosten voor deelname aan de Jongerentheaterdag zijn € 30,-, die van de Inspiratiedag € 35,-. In beide gevallen zijn de voorstelling op donderdagavond en de lunch op zondag inbegrepen. Meer informatie en reserveren kan via tryater.nl