Algemeen

dbieb tijdens lockdown geopend voor digitale hulp en boeken lenen

Tot en met vrijdag 14 januari 2022 gelden er nieuwe coronamaatregelen. De vestigingen van dbieb (Stiens, Leeuwarden, Burgum, Grou en Gytsjerk) blijven tijdens deze lockdown open. Wie hulp nodig heeft bij het gebruik van de CoronaCheck App of het online maken van een afspraak voor vaccinatie kan tijdens gratis spreekuren terecht bij dbieb. Voor het stellen van vragen en digitale hulp.

De noodzaak om zelf zaken online te kunnen regelen is de afgelopen tijd alleen maar groter geworden. Denk alleen al aan het installeren en gebruik van de CoronaCheckApp en gebruik van WhatsApp. Om bij te blijven én om mee te komen biedt dbieb laagdrempelige hulp. Bijvoorbeeld om te leren videobellen, om in deze lockdown toch contact te kunnen hebben met familie en kleinkinderen. En mensen die thuis niet kunnen printen kunnen bij dbieb terecht voor een formulier waarmee je je Coronabewijs op papier kunt ontvangen.

In de gemeente Leeuwarden vindt wekelijks op diverse locaties digi-spreekuren (Digi-dinsdag Stiens, 13:30-15:30 uur) Vragen over het gebruik van je iPad, Android tablet, smartphone of computer? Kom eens langs bij de digi-inloop. Hier wissel je gratis en zonder afspraak allerlei weetjes met elkaar uit. De spreekuren zijn gratis en op inloop te bezoeken. Aanmelden is niet nodig. 

Op dbieb.nl/leren vind je alle info. 

Boeken lenen of laten bezorgen

Naast hulp bij digitale zaken blijft dbieb geopend voor het lenen en terugbrengen van boeken, het lezen van kranten en tijdschriften en voor het werken of studeren in dbieb. De vestigingen sluiten om 17.00 uur en er geldt een maximaal aantal bezoekers. Wie liever niet naar dbieb komt voor het lenen van boeken kan gratis gebruik maken van de bezorgservice. Deze service is voor alle leden van dbieb en levert boeken en tijdschriften gratis bij hen thuis