Algemeen

De helden van: 'Houd Stiens Schoon'

Afgelopen zaterdag 20 maart was de Landelijke opschoon dag van Houd Nederland Schoon! Het dorp Stiens speelde hier leuk op in door een Zwerfafval Challenge voor al de kinderen in Stiens te organiseren met de naam ‘Houd Stiens Schoon”. 

Door al de 3 basisscholen in Stiens te benaderen waren alle kinderen op de hoogte van de challenge. De kinderen werden uitgedaagd om zoveel mogelijk zwerfafval in te zamelen en hier een foto van in te sturen. Ook lagen er verspreid door Stiens 5 houten plankjes verstopt met de tekst “Houd Stiens Schoon” degene die zo’n plankje vond won een prijs door een foto insturen van zichzelf met het plankje en z’n gevonden zwerfafval. 5 van de 4 plankjes zijn terug gevonden. 

Tobias Kroese is 1 van de gelukkige winnaars en vond het plankje in de Dr. G.A. Wumkesstrjitte. Sven Boschma presteerde het zelfs om 2 plankjes te vinden (Skriesstrjitte & Kinkhoarn). Hij heeft dan ook wel meer dan 7km door Stiens gesjouwd en uiteindelijk 4 vuilniszakken vol met zwerfafval bijelkaar geraapt. Maar dat viel zelfs nog te overtreffen, want de broertjes Yaniek en Ingmar Miedema wisten wel geteld 5 vuilniszakken vol met zwerfafval bijelkaar te rapen. Zij waren hiermee de terechte winnaars met het meest opgehaald zwerfafval, ook Yaniek vond tijdens het opruimen nog een plankje in it Heechhof. Het 5e plankje verstopt in de buurt van de speeltuin Pirateneiland is niet gevonden. 

De prijswinnaars wonnen een professionele afvalgrijper en een reep chocola, dit is mogelijk gemaakt door Losse Fearren een initiatief van wonen NoordWest Friesland. Daarnaast gaat de dank ook uit ook naar alle andere kinderen in Stiens die afgelopen zaterdag de handen uit de mouwen gestoken hebben om Stiens schoon te houden. Bedankt, een hele dikke duim voor jullie allemaal. 

Kijk voor meer informatie op www.nederlandschoon.nl wat je nog meer kunt doen om zwerfafval tegen te gaan