Algemeen

De vierde zaterdag van juni, tijd voor het Holwerterfeest!

Het Holwerterfeest kan na 2 jaar weer als vanouds gevierd worden. En wat wordt er alweer naar uitgekeken. Er wordt driftig gebouwd aan mooie versierde wagens voor de optocht. De korpsleden blazen zich de blaren op de lippen tijdens de repetities voor de enige echte Holwerter Music Night. En ook de zeskamp belooft een waar spektakel te worden. Om voldoende tijd en ruimte te hebben voor alle activiteiten wordt er dit jaar zelfs een dag langer feestgevierd. Het Holwerterfeest begint dit jaar al op de donderdagavond met de optocht van versierde wagens.

Foto's: Bote Sape Schoorstra archief 2019

 

Live muziek, met bands van een hoog niveau. Dat is waar het Holwerterfeest voor staat. Het wagenbouwersfeest van donderdagavond wordt begeleidt door een DJ.  Vrijdagavond beginnen de Holwerter korpsen Crescendo en de Bazuin. De topformatie Melrose zal hun bijstaan tijdens het concert. Melrose sluit de avond af met hun spetterende show. Zaterdagavond is het hoofdpodium gereserveerd voor de ultieme feestband Proost!. Hun show maakt van de feesttent in Holwerd een grote stamkroeg. Een feest der herkenning! Het lokale zangkoor Wad’nkoor beklimt het podium alweer op de zondagmorgen. Waarna de afsluiter van het Holwerterfeest aan het einde van de zondagmiddag wordt ingezet door de enige echte feestband Gang is Alles met Daniel Metz uit Holwerd zelf. 

Ontmoeting

Veel van de activiteiten zoals het kaatsen, het “COOP Doarpsbrochje” en de barbecue staan in het teken van de ontmoeting. Elkaar na 2 jaar weer treffen en samen feestvieren is wellicht het belangrijkste thema van deze editie van het Holwerterfeest. 

Programma

Op www.holwerterfeest.nl is alle informatie over de organisatie, het programma en de activiteiten terug te vinden. De “smûke” aankleding van het feestterrein aan ’t Keechje zorgt voor net dat beetje extra feestelijkheid tijdens de feestdagen van 23 tot 26 juni. Het Holwerterfeest is ten slotte niet voor niks het gezelligste dorpsfeest van Noardeast Fryslan.