Algemeen

Derde musical in Ferwert

In Ferwert wordt dit jaar voor de derde keer een musical opgevoerd. Na het succes van de musicals Ruth, en Judas, is nu gekozen voor de musical ‘Kain’,  geschreven door Gerard van Midden en Gerard van Amstel.

Een groep van ruim 45 enthousiaste deelnemers is vorig jaar na de zomervakantie begonnen met de repetities voor zang en toneel. De regie is in handen van Binne Reitsma uit Blije.  Johan Boeijenga uit Ternaard is muzikaal leider van het koor en de muzikanten. Het belooft ook ditmaal een hele bijzondere en eigentijdse musical te worden. De oerverhalen in de Bijbel zijn broeierig vanaf het eerste begin; bij de slang broeit het, evenals tussen Adam en Eva, maar ook tussen hun twee zoons; Abel….en Kain. Na de dood van Abel broeit het nog meer in Kain; hij neemt geen verantwoordelijkheid voor zijn aandeel in de dood van Abel, hij kijkt weg. Hoe lang houdt Kain dit wegkijken vol? Lukt het hem om de verantwoordelijkheid voor zijn eigen schuld te blijven ontlopen? De voorstellingen vinden plaats op 17, 19, 20 en 21 april in de Liudger tsjerke in Ferwert die speciaal voor deze happening is omgetoverd tot een theater. Aanvang is 20.00 uur; op 21 april om 14.30 uur. 

Kaarten inclusief koffie/thee zijn te verkrijgen via www.mgtickets.nl of kijk voor meer info op www.pknferwert.nl of Facebookpagina Musical KAIN