Algemeen

Dokkum na 80 km nog even doorbijten!

Dokkum Komende 10 juni maken 15.000 mensen zich weer klaar voor de mooiste fietstocht van Friesland; namelijk de fiets Elfstedentocht. In Noordoost Friesland doen de fietsers Holwerd en Dokkum aan. 

Foto en verslag: Bote Sape Schoorstra

 

Stempelen op het parkeerterrein De Helling

Ook dit jaar wordt er weer gestempeld op parkeerterrein De Helling (P-West), een groot ruim parkeerterrein aan de rand van de stad en uitzicht op de bolwerken. Na het stempelen gaat de natuurlijk door een stuk van de binnenstad, Onder andere over de Legeweg, en langs het welbekende keerpunt bij De Zijl. De binnenstad wordt verlaten via de Woudpoortbrug.

 

Binnenstad gestremd

Dokkum is een mooie stad en zeker de moeite waard om langs te komen om te shoppen, wandeling over de bolwerken, bezoek aan de IJsfontein of genieten van de vele gezellige terrasjes. U bent het hele jaar welkom maar houdt op Pinkstermaandag wel rekening met een stremming van doorgaand verkeer door de binnenstad. Pinkstermaandag 10 juni krijgen de 15.000 fietsers van de fiets Elfstedentocht voorrang door de binnenstad van Dokkum, dit voor uw en hun veiligheid. Parkeren kan aan de Altenastreek bij de Action of Chinees restaurant Kota Radja. Alles op loopafstand van het Stempelplein en de binnenstad.

 

Sfeer op het Stempelplein.

Fanfare Oranje brengt Pinkerstermaandag sfeer op het plein. Fanfare Oranje speelt afwisselend met Dj PC, deze jongeman zorgt eveneens voor een hoog sfeergehalte. Kinderen kunnen vrij gebruik maken van de aanwezige bouwblokken en springkussens. De horeca heeft een terras op het plein en verder zijn veel horecazaken in Dokkum open om de inwendige mens te versterken. Een dag om dus naar Dokkum te komen en de fietsers aan te moedigen voor de resterende 160 kilometer.