Algemeen

DTD versus Oerterp werd een puntendeling

In het verleden van deze wedstrijden kreeg men veel goals, maar een bloedeloze 0-0 werd het allerminst. DTD kwam zeker in de eerste vijf minuten goed door.

Foto Piet van der Zwaag

Maar Oerterp vocht zich vrij en de wedstrijd was in het evenwicht. Met kansjes en kansen over en weer was het toch Oerterp die de grootste kansen kreeg. Na 44 minuten kwam er rood voor Antonio Soldo wegens een natrapbeweging. Dus moest DTD de gehele 2e helft met tien man verder. Er kwam geen verandering in de 0 – 0 stand maar DTD kraakte her en der wel. Het was aan de laatste man Hendrik Harm Kingma en keeper Maikel Hottinga te danken dat DTD overeind bleef. Dat werden achteraf de mannen van de match. Niets afgedaan aan de tomeloze inzet van de rest van het team, het was weer een erg sterk collectief. In het laatste gedeelte van die tweede helft was het DTD die de beste kansen nog kreeg. DTD werd volop gesteund door “de harde kern” zie foto.