Algemeen

Verplaatst naar de ochtend: Een picknicktafel klussen bij de Slachdykster Mûne met NLdoet

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 15e keer NLdoet. Bij de Slachdykster Mûne tussen Alde Leie en Stiens zou een picknicktafel een welkome aanvulling zijn op het molenerf. Daarom doet De Fryske Mole dit jaar op zaterdag 16 maart ook mee aan NLdoet. Bij de molen zullen vrijwilligers aan de slag gaan om een picknicktafel te maken.

(Foto: De Fryske Mole)

Altijd wel een klus op de molen

Op elke molen van stichting De Fryske Mole is veel te doen. De vrijwillige molenaars zijn het hele jaar druk met het laten draaien van de molen en het doen van klein onderhoudswerk. Dit doen zij in hun vrije tijd. Er blijven ook altijd nog wel klusjes liggen op de molen.

Welkom op de molen

Iedereen is welkom volgens molenaar Johan Nooi: “Het zou geweldig zijn om een paar uurtjes met elkaar aan de slag te gaan! Een mooie picknicktafel wordt een plek om te genieten van de molen en de omgeving. Voor de molenaars zelf maar ook voor wandelaars en molenliefhebbers die langskomen. Mensen die bij ons in actie willen komen tijdens NLdoet kunnen zich inschrijven via de website van NLdoet. Het is ook een leuke mogelijkheid om eens op de molen te komen kijken. De koffie staat klaar!”

- Waar? De molen ligt in het land tussen Alde Leie, Feinsum en Stiens en is te bereiken via de de Leijester Hegedyk (bij 29) Alde Leie (dit is te begaan als het land niet te nat is) en ook vanaf de Slachtedijk (bij 1a) vanuit Stiens.

 - Wanneer? Zaterdag 16 maart, let op deze klus is ’s ochtends: van 9.30 tot 12.00 uur!

 - Vragen? Bel molenaar Johan Nooi (06-22927970) of Marleen Pennewaard van De Fryske Mole (06-12049663).