Algemeen

Examens zijn gestart op Campus Middelsee, veel succes leerlingen!

De centraal examen zijn weer begonnen. Dit betekent dat de 129 examenkandidaten op Campus Middelsee de komende twee weken laten zien wat zij de afgelopen 4 jaar hier geleerd hebben.

En natuurlijk is dat niet alleen de kennis voor bijvoorbeeld wiskunde, Engels of Dienstverlening en Producten. Maar ook op persoonlijk vlak heeft elke leerling een sprong gemaakt. Het lijkt nog zo kort geleden dat de leerlingen voor het eerst op school kwamen en als “brugpieper” door de gangen liepen. Tijdens de (mentor)lessen is ook aandacht besteed aan een stukje persoonsvorming. Tijdens de talenstromen zijn de verschillende talenten ontdekt en uitgewerkt. Daarnaast hebben de leerlingen bij het vak Skills en de stages onderzoek kunnen doen naar wat zij leuk vinden en waar zij goed in zijn. Waarschijnlijk heeft dit ook geholpen bij de keuze van een vervolgopleiding. Voor iedereen die op school werkt en deze ontwikkeling van elk jong individu van dichtbij mee mag maken, is dit geweldig om te zien. Dan is het soms lastig (maar wel goed) om aan het eind van dit jaar het welverdiende diploma mee te geven en afscheid te nemen. 

Maar eerst nog de spanning van de examens zelf natuurlijk. Donderdag 11 mei was de eerste dag waarbij de basis/kaderleerlingen hun centraal examen begonnen met het vak Nederlands en voor de TL kandidaten het vak Engels. Wij wensen alle examenleerlingen ontzettend veel succes toe!