Algemeen

Expositie in Galerie Westerstorm: Nieuwe Ontmoetingen van Marjo Postma

Zaterdag 11 mei vanaf 14.00 uur is er gelegenheid de kunstenaar te ontmoeten tijdens een voorbezichtiging in de galerie. U bent van harte welkom!

In haar werk doet zij verslag van haar avonturen, dromen en ontmoetingen, van wat haar ogen zien en haar geest verzint. De natuur is haar inspiratiebron, alles wat beweegt, in de lucht, op de grond, planten, bomen en onder water; met haar potlood is ze bezig met natuurlijke vormen om haar eigen wereld te creëren. Vooral de onderwaterwereld heeft haar grote interesse: alles vliegt onder het wateroppervlak, haar hoofd dompelt zich onder, samen met de algen en de tijdloze meeuwen. Van een detail kan ze een nieuwe zelfstandige entiteit maken: het gaat een eigen leven leiden. “Ver van het verstand, als natuurlijke vormen: wortels, nieren, longen; functioneel en evenwichtig. Met loerende roze kwallen in het frisse en transparante. Schijnsels en amoebes die zich vermenigvuldigen om zich in haar brein te nestelen. De goedaardige monsters komen langzaam naar boven uit haar zoekende potlood.” Voor deze expositie heeft Postma zich laten inspireren door de imaginaire ontmoetingen die ze heeft op het Wad. Marjo Postma is afgestudeerd aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten Amsterdam en is winnaar van de prestigieuze Prix de Rome. www.marjopostma.nl. Galerie Westerstorm organiseert wisselende exposities van hedendaagse kunstenaars. 

Galerie Westerstorm:Oudebildt-dijk 1160,9075 NN WESTHOEK
open na telefonische afspraak 0518 850 631 en op zaterdag 13 en zondag 14 juli tijdens Slikwerk Atelierroute 13-18 uur. www.galeriewesterstorm.nl