Algemeen

Expositie Ronald de Haan in Túnmanswente Koarnjum

De Koarnjumer kunstschilder Ronald de Haan toont in deze expositie een serie nieuwe schilderijen, met als verbindend thema het landschap. 

Het begrip ‘Landschap’ wordt hier ruim opgevat. Zo is er bijvoorbeeld een schilderij te zien van een kar met balen kuilgras, gewikkeld in mintgroen plastic. Maar ook het park bij Martenastate in warme herfsttinten, de duinen van Ameland, of een huisje aan de Zaan.  Ronald de Haan, geboren in 1960 in Leeuwarden, heeft in Groningen les gehad aan kunstacademie Minerva. Hij heeft eerder o.a. strips getekend voor het Haarlems Weekblad, cartoons voor de Kamerkrant, jarenlang als vormgever gewerkt bij Stadsschouwburg De Harmonie, muurschilderingen gemaakt in verschillende Leeuwarder restaurants, illustraties voor het boek ‘It sil jin mar oerkomme’ van Romke Grijpstra. Als lid van de Kultuerried Ljouwerteradiel was hij vanaf 2008 initiatiefnemer en organisator van de Trimdiel Keunstrüte in voormalig Leeuwarderadeel.

Expositie in september en oktober 2020. Openingstijden Túnmanswente: Wo. Do. Vrij. : 8.30 – 16.30 uur; Za. 13.30 – 17.30 uur.; Zo. 10.30 – 17.30 uur