Algemeen

Feestelijke opening beweegparken Stiens

Op maandag 24 juni 2024 zijn de drie nieuwe beweegparken in Stiens op een feestelijke manier officieel geopend. Verschillende organisaties hebben intensief samengewerkt om de beweegparken in Stiens te realiseren. Dankzij deze inzet van vele betrokkenen en de financiële steun van diverse subsidieverstrekkers zijn de beweegparken nu een feit.

Wiebe Nieuwsma van Plaatselijk Belang Stiens geeft aan blij te zijn met de beweegparken: ‘’Door de inzet en het doorzettingsvermogen van verschillende partijen is dit prachtige resultaat behaald.’’

Tijdens de openingsceremonie werden de borden met uitleg over de beweegparken en de vermelding van de ondersteunende partijen onthuld. Vervolgens werd er een rondje langs de drie beweegparken gemaakt. Om de mogelijkheden van elk apparaat te ontdekken, zijn alle beweegparken voorzien van een QR-code. Deze code brengt je naar een webpagina met uitleg over de werking van het apparaat. De beweegparken voorzien in de sportbehoefte van jong tot oud, sporters en recreanten en mensen met of zonder beperking. Het Fun Park is geplaatst bij Alliade, Ieleane 10, en is rolstoelvriendelijk. Het Fun Park is gemaakt om de sociale interactie tussen bewoners te stimuleren. Het Brain Park bij O.B.S. de Twilling, Ieleane 8,  is ook rolstoelvriendelijk en richt zich meer op educatieve uitdagingen in combinatie met bewegen. Het Active Park bij sportcomplex It Gryn, Ieleane 1,  heeft diverse sport- en beweegtoestellen die gericht zijn op kracht, lenigheid, cardio en balans. In het Active Park werd al enthousiast gesport door een groep Stiensers, wat direct liet zien hoe de parken bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van de inwoners van Stiens. 

Nieuwsgierig geworden naar de beweegparken? De drie parken zijn dagelijks vrij toegankelijk.