Algemeen

Feestelijke opening IKC De Sprankel Stiens

Op vrijdag 31 mei was het een feestelijke dag voor IKC De Sprankel in Stiens! Met veel enthousiasme werd het officiële openingslint doorgeknipt, waarmee het IKC officieel zijn deuren opende voor alle kinderen en ouders.

De kinderen representeren allemaal een land voor het thema ‘Olympische spelen’

De opening begon met een warm welkomstwoord van directeur Jehannes Bokma, gevolgd door inspirerende toespraken van Bianca Poede, bestuurder van PCBO Leeuwarden, en Arienne van Mil, directeur van Kids First. Zij benadrukten het belang en de waarde van de samenwerking tussen De Sprankel en kinderopvang Kids First. Een symbolisch moment was het doorknippen van het lint, waarbij de kinderen een grote schaar mochten hanteren.

 

Tijdens de feestelijke dag stonden er diverse activiteiten op het programma, allemaal in het teken van het thema ‘De Olympische Spelen’. De kinderen van zowel de opvang als de school droegen kleurrijke shirtjes met de vlaggen van verschillende landen, wat zorgde voor een levendig geheel. Natuurlijk werd er ook geproefd van feestelijke gebakjes met het nieuwe IKC-logo, een traktatie voor alle aanwezigen.

Naast het feest voor de kinderen was er later op de middag ook een speciaal moment voor de ouders van de opvang, om samen de afsluiting van de verbouwing te vieren. Deze verbouwing heeft geleid tot een prachtig nieuw kinderdagverblijf, inclusief een uitgebreide en vernieuwde buitenspeelruimte waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ontdekken.

De nauwe samenwerking tussen De Sprankel en Kids First heeft al veel vruchten afgeworpen, zoals het gevarieerde naschoolse activiteitenaanbod en de gedeelde ingang waarmee er geen fysieke scheiding meer is tussen onderwijs en opvang. 

Met de realisatie van een derde kinderopvanggroep zijn ook de plaatsingsmogelijkheden uitgebreid, waardoor nog meer kinderen kunnen profiteren van het aanbod van IKC De Sprankel.

Voor meer informatie en inschrijvingen kunnen geïnteresseerden terecht op de website van Kids First: www.kidsfirst.nl en IKC De Sprankel: www.ikcdesprankel.nl

Het was een fantastische dag vol feest en samenzijn, waarbij de samenwerking tussen De Sprankel en Kids First eens te meer werd gevierd en bevestigd