Algemeen

Fidesta Sinnemahuys vanaf voorjaar 2021 in Dronryp

In Dronryp komt een kleinschalige woonzorgvoorziening voor ouderen. In het voorjaar van 2021 opent Fidesta Sinnemahuys de deuren. Ouderen kunnen er terecht voor wonen met zorg, tijdelijk verblijf met zorg en dagbesteding. Op zaterdag 9 januari a.s. is er een informatiedag voor geïnteresseerden.  

Fidesta Sinnemahuys krijgt een plek in een deel van het huidige Drenningahof, waar nu ook al ouderen wonen. Nadat er is gerenoveerd zijn er 18 appartementen, met een gezamenlijke huiskamer. Martine en Daniël Hartog worden de zorgondernemers van Fidesta Sinnemahuys. 

 

Behoefte aan zorg, veiligheid, aandacht en welzijn 

Ouderen wonen graag zo lang mogelijk zelfstandig, maar soms voelen ze zich thuis niet meer prettig en veilig. Ze gaan bijvoorbeeld geestelijk en/of lichamelijk achteruit, ze vereenzamen en ze hebben meer behoefte aan zorg, veiligheid, aandacht en welzijn. Ook voor een partner of andere mantelzorgers kan de zorg te zwaar worden. Thuis gaat het eigenlijk niet meer, maar deze ouderen zijn nog te goed voor een verpleeghuis. In dat geval is wonen in Fidesta Sinnemahuys een uitkomst. De oudere woont zelfstandig in een eigen appartement, houdt de eigen regie, maar wel in een beschutte woonomgeving met altijd iemand nabij (24-uurs toezicht). Hij of zij krijgt de lichte tot matige zorg en aandacht die nodig is. De meeste appartementen zijn ook geschikt voor echtparen, waarvan er één zorg nodig heeft.   

 

By ús, mei ús 

“By ús, mei ús, dat wordt de slogan van Fidesta Sinnemahuys. “Dat betekent samen leven en genieten met zorg en aandacht. Ondersteuning geven daar waar iemand het nodig heeft, de cliënt houdt echter zelf zoveel mogelijk de regie in handen. Dat maakt dat wij graag zorgondernemers worden.” Samen leven betekent ook dat ouderen uit het dorp welkom zijn voor de dagbesteding en het samen eten. Daniël Hartog heeft een grote keuken tot zijn beschikking waar hij kookt voor de cliënten en de inwoners van het dorp. Inmiddels is het gezin Hartog ingetrokken in Drenningahof.  

 

Informatiedag zaterdag 9 januari a.s. 

Op zaterdag 9 januari a.s. is er in Drenningahof in Dronryp een informatiedag. Martine en Daniël vertellen daar uitgebreid over Fidesta Sinnemahuys. Tijd: op afspraak. U kunt zich telefonisch aanmelden, (058) 845 89 00. 

 

Over Fidesta

Fidesta Sinnemahuys is onderdeel van de franchiseformule Fidesta Zorg Franchise. Een Fidesta huis wordt gerund door zelfstandige zorgondernemers. In het franchiseconcept ontzorgt en ondersteunt Fidesta de zorgondernemers, zodat zij zich zoveel mogelijk kunnen richten op het verlenen van zorg en welzijn. “Het echtpaar Martine en Daniël Hartog vormen samen een goed duo voor Fidesta Sinnemahuys. Martine heeft een bulk aan ervaring in de zorg, dat wordt aangevuld met de horeca-achtergrond van Daniël,” aldus Kathy Terenstra, directeur Fidesta. Fidesta is volop in ontwikkeling en werkt er naartoe om in het hele land Fidesta huizen te realiseren. Fidesta Sinnemahuys wordt het negende Fidesta huis in Friesland. Website: www.fidestazorg.nl

 

Meer informatie

Heeft u interesse in dagbesteding of om in Fidesta Sinnemahuys te komen wonen, neem gerust contact op met Martine en Daniël Hartog, telefoon: naar (058) 845 89 00 / e-mail: info@fidesta-sinnemahuys.nl. Website: www.fidesta-sinnemahuys.nl