Algemeen

Filmhuis Stiens: Een komedie vol misverstanden

Weduwnaar Erwan ontdekt dat zijn vader niet zijn verwekker is. Hij valt ondertussen voor de arts Anna, maar die blijkt de dochter van Erwans in allerijl opgesnorde biologische vader. 

Dat is de basis voor de nodige verwarring in de Franse komedie ‘Ôtez-moi d'un doute’, die Filmhuis Stiens maandag 25 februari vertoont in De Skalm in Stiens. Aanvang 20.00 uur.’ 

Regisseur Carine houdt haar film lichtvoetig en die draait voor een groot deel om de vraag: in hoeverre zijn familieleden te kiezen? Ze blijft ver verwijderd van een traditionele filmklucht. 

Ondanks het wonderlijke verhaal is het realiteitsgehalte hoog. Dat komt omdat de personages meer zijn gekke typetjes. Je leeft met ze mee met wat voor rare situaties zij ook te maken krijgen.

Het verhaal speelt zich af in twee dorpjes, waar iedereen elkaar de hele tijd tegenkomt. En toch stapelen de misverstanden en de verkeerde veronderstellingen zich op. 

‘Ôtez moi d’un doute’ was een bioscoophit in België en Frankrijk en de publieksfavoriet op het festival Film by the Sea in Vlissingen.

Reserveren via www.filmhuisstiens.nl