Algemeen

Filmhuis Stiens ’Toen ik je zag’ gebaseerd op boek Isa Hoes

Een prachtig huis, twee lieve kinderen, mooie carrièrekansen; wat wil je nog meer? Toch hangt er steeds een schaduw boven Bastiaans leven, en dat van zijn vrouw Esther. Regisseur Ben Verbong baseerde zich bij het maken van Toen ik je zag op het gelijknamige succesvolle boek van Isa Hoes uit 2013. Zij haalde daarin herinneringen op aan haar huwelijk met acteur Antonie Kamerling. Filmhuis Stiens vertoont Toen ik je zag maandag 13 november in de Nije Skalm. Aanvang 20.00 uur. 

De film volgt Bastiaan en Esther gedurende zijn laatste levensjaar. Continu worstelt hij met de demonen in zijn hoofd. Dat betekent niet dat er geen momenten zijn waarop ze niet van elkaar kunnen genieten. Gezellig met hun kinderen in de tuin van hun boerderijtje bijvoorbeeld, of wanneer Bastiaan en Esther hun huwelijksreis in Italië nog eens dunnetjes overdoen. Maar zijn depressies slaan op onverwachte momenten steeds weer toe. 

Door de goede dialogen en het sterke spel van Noortje Herlaar en Egbert-Jan Weeber klinkt de onverwoestbaarheid van hun liefde gelukkig minstens zo luid als de tragiek die boven hun relatie hangt. Reserveren www.filmhuisstiens.nl