Algemeen

Gratis culturele activiteiten 3 en 4 september op Anne-Famkes Pleats

Het culturele cursusseizoen staat voor de deur! Hét moment om je te laten inspireren en verrassen door het rijke educatieve aanbod in Leeuwarden, Stiens e.o. Ook op Anne-Famkes Pleats zijn allerhande culturele activiteiten waarbij je actief aan de slag kunt met kunst en cultuur dankzij ‘Het Mooie Zomer programma’ dat ontwikkeld is door Kunstkade Leeuwarden.

Een greep uit het aanbod van zaterdag 3 september: Circus Witova is de hele middag aanwezig waardoor iedereen kan leren eenwielfietsen, ballopen en/of jongleren? Van 14.00-17.00 uur kun je vrijblijvend oefenen onder begeleiding van Witova. Altijd al willen leren flamenco dansen? Kadri Merimaa geeft al ruim 9 jaar les en is zeer gepassioneerd bezig Flamenco op de kaart te zetten in Nederland, ze is daarnaast de enige docent in Friesland die les geeft in Flamenco dans. Samen met zes dansers geeft ze een show en je kunt zelf ook een dansje wagen! De middag wordt afgesloten met een optreden van Greatlake van Sandra van der Meer & Kees de Groot uit Jelsum. Op zondag 4 september trapt Podium School Leeuwarden om 13.30 uur af met de voorstelling Insect & Hotel voor kinderen vanaf 3 jaar. Met prachtige maskers en alledaagse voorwerpen komen de insecten tot leven. Mark Wagenaar geeft een Introductie Workshop Elektronische Muziek Produceren en om om vier uur kun je genieten en meezingen tijdens een theatrale en muzikale belevenis van Van Ravesteijn Theater & Events. Tientallen witte lakens, beschreven met Nederlandse liedteksten vanaf de jaren '50, hangen in de wind te wapperen waardoor iedereen mee kan doen. Alle activiteiten zijn gratis en je kunt zonder inschrijving deelnemen, komen kijken of luisteren. Voor de workshop Elektronische Muziek Produceren is opgave wel noodzakelijk. 

 

Meer uitleg over de culturele activiteiten en de exacte tijden staan op de website van de ijs- en theetuin: www.annefamkespleats.frl