Algemeen

Groei en Bloei: Fryslan iepent syn túnen op 21 en 22 mei 2022!

Het weekend van 21 en 22 mei is het eerste open tuin weekend in een reeks van vijf. Tuineigenaren door heel Friesland zetten hun hekjes wijd open voor de tuinliefhebber, die geïnspireerd wil worden, andere tuinliefhebbers wil ontmoeten of gewoon een leuke dag wil hebben! 

In de omgeving Leeuwarden zijn er een aantal tuinen open. De familie Postma, Stationsstraat 33, 9172 NW in Ferwert met hun verborgen sfeertuin met sier- en moestuingedeelte is er een van. Een verrassende tuin met veel mooie hoekjes (open op zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur).

Tjitske ten Broek, Treem 9, 9051 PH in Stiens doet ook mee. 600 vierkante meter weelderige planten en bloemen, rozen, bollen, zelfgezaaide eenjarigen, mooie bomen en heesters. Hier wordt met liefde getuinierd! (Alleen open op zaterdag van 10 tot 17 uur).

Margje Visser doet mee met haar tuin in Hilaard, Hoptilsterdyk 10, 9027 BC. Zij heeft veel natuurlijke planten, een grote vijver en beelden van eigen hand (open op zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur).

Van de afdeling Leeuwarden doen er ook nog twee tuinen mee in Noardburgum. Door heel Friesland doen er 20 tuinen mee dit weekend. Genoeg te zien dus!

Alle tuinen die meedoen zijn te vinden op onze website, www.leeuwarden.groei.nl bij Fryslan iepent syn túnen. De brochure ligt ook in de deelnemende tuinen. Toegang is gratis! Wel kan er een bijdrage worden gevraagd voor koffie/thee. Soms zijn er plantjes te koop.

De volgende open tuin weekenden zijn: 18 en 19 juni, 9 en 10 juli, 30 en 31 juli en 27 en 28 augustus. Let op: sommige tuinen doen maar een bepaald aantal weekenden mee of alleen de zaterdag of de zondag of zijn alleen open in de middag. Houd de website in de gaten voor als er eventueel wijzigingen zijn bij de deelnemende tuinen.

Tot ziens bij ons in de tuin!