Algemeen

Help mee je mee om Anne-Famke’s Pleats te realiseren?

Aan de Dokkumer Ee (Wurgedyk 20-Stiens) nabij Bartlehiem staat de boerderij van Jori en Wini; Anne-Famke’s Pleats. De naam van de boerderij (1825) is gelijk aan die van hun dochter en samen wonen ze hier alweer sinds juli 2019. Het eerste half jaar woonden zij in een caravan achter de boerderij. Inmiddels is het voorhuis grotendeels verbouwd en gaan ze aan de slag in de schuur. Voor deze verbouwing starten de bewoners een zogenaamde ‘voorverkoop’ crowdfunding, daarover later meer. 

Wini, Jori en Anne-Famke in de schuur van de boerderij. Fotograaf: Lucas Kemper 

De schuur wordt een plek voor bijzondere momenten en maatschappelijke projecten. ‘Onze boerderij is een plek waar je heen gaat voor een bakje koffie, een ijsje, een overleg, om te slapen of voor een praatje. Er zijn twee b&b kamers, een sociale eetkamer en een theetuin waar we ook schepijs gaan verkopen. In de tuin en schuur willen we in de toekomst graag kleinschalige evenementen organiseren zoals een tuinconcert, fair of een voorstelling’ aldus Wini Weidenaar. 

‘We geven mooie momenten door! Dit doen we onder andere door het initiëren van de sociale eetkamer waar eens per maand mensen eten die normaal gesproken ‘elke’ avond alleen eten of voor mensen die op zoek zijn naar meer sociale contacten. Daarnaast geven we een aantal keer per jaar een nacht in onze b&b weg aan iemand die dit nodig heeft. Zo willen we voor iedereen af en toe een thuis zijn’ vult Jori Bottema aan. Jori heeft de nodige ervaring in de horeca en ziet hiermee zijn droom uitkomen. Hij wil daarnaast, samen met Wini, iets terugdoen voor de maatschappij en dat doen ze middels het maatschappelijke component zoals hierboven beschreven.

Om dit allemaal te realiseren starten ze nu alvast met de verkoop van producten en diensten, een zogenaamde ‘voorverkoop’ crowdfunding. Voor de verbouwing van de boerderij hebben zij minimaal een bedrag van 40.000 euro nodig. Bijdragen kan door alvast een kamer te boeken voor 2022, te doneren of een persoonlijke strippenkaart voor een ijsje of koffie te kopen. Het doel is om in augustus de theetuin en ijsschepperij te openen en de b&b in 2022. Ga voor de crowdfunding en meer informatie naar de website: www.annefamkespleats.nl