Algemeen

Heren handballers FHC pakken de titel

Met een klinkende 32-21 zege op Kwiek Hoogeveen hebben de handballers van F.H.C. afgelopen zondag 1 maart de titel gegrepen in de 1ste klasse Noord.

In een volgepakte Stienser sporthal moesten de handbal heren van FHC de laatste horde nemen. Tegenstander Kwiek Hoogeveen was niet alleen de nummer 2 maar ook het enige team waar tegen een nederlaag is geleden. Er was dus ook het nodige recht te zetten.

Heren FHC staan voor een offensieve dekking, een snelle overgang verdediging naar de aanval en gevarieerd en verrassend aanvalsspel. FHC begon supergeconcentreerd aan de wedstrijd en had ook al snel de eerste kansen.

Met snelle aanvallen die scherp werden afgemaakt liep de jonge Stienser ploeg uit naar een 3-0 voorsprong. Het antwoord van Kwiek bleef uit mede door de degelijke verdediging met daarachter een uitblinkende Rick Bronger. Pas na een kwartier maakten de gasten de eerste treffer uit een penalty: 5-1. FHC liep punt voor punt verder weg door mooie verrassende aanvallen of snelle breakouts. De spelverdelers Laas Pieter van Straten en Sietse de Vries scoorden erop los of speelden iemand vrij. Er werd een voorsprong opgebouwd van 15-5 bij rust.

Volgens trainer Van der Ploeg zag hij de 1ste helft misschien het beste FHC van dit seizoen. De basis voor de 2de helft is de ijzersterke verdediging onder leiding van lijnspeler Hielke Beijering.

Na de pauze probeerde Kwiek zich terug te knokken in de wedstrijd. De strijd ging toen wat gelijk op maar de overwinning kwam niet in gevaar. De gehele bank werd in gezet om de overwinning over de streep te halen. Uiteindelijk een dik verdiende overwinning met heel veel hoogtepunten. 32-21.