Algemeen

Homburg opent zijn deuren

Zaterdag 14 september houdt Homburg Holland in Stiens een open dag. ‘s Middags van 13.00 uur tot 17.00 uur zijn buren, familie en iedereen die nieuwsgierig is naar wat er bij Homburg allemaal gebeurt, van harte welkom.

Jack Thibaudier,  directeur-eigenaar van Homburg Holland volgde in september 2017 Johannes de Boer op die 30 jaar directeur geweest is bij dit bedrijf. Hiervoor heeft Thibaudier als directeur en bestuurder ruime ervaring opgedaan bij diverse bedrijven in binnen- en buitenland. “Inmiddels zijn we twee jaar verder en willen we iedereen laten zien wat voor fantastisch bedrijf we hier hebben met enthousiaste en deskundige medewerkers, zegt Thibaudier. “We werken met 25 mannen en vrouwen, waarvan de meesten hier uit de regio afkomstig zijn. Daarnaast hebben we in het zuiden van Nederland een kantoor met een eigen verkoop-/productmanagement, dat uitgebreid wordt met een vestiging in België.. 

Homburg importeert Hardi spuitmachines, Väderstad grondbewerking- en zaaimachines en Ag Leader precision farming technologie.

Homburg Holland is niet alleen importeur van diverse machines, het bedrijf ontwikkelt en produceert in Stiens ook de Homburg Draincleaner. Daarnaast heeft Homburg in Stiens beschikking over medewerkers met veel technische kennis op het gebied van o.a. electronica en GPS. Hierdoor is men continue bezig met ontwikkeling van bijvoorbeeld sensoren voor andere machines. Homburg Holland exporteert de Draincleaners over de hele wereld, zelfs in Syrië.  Thibaudier vervolgt trots: “In november zal Homburg Holland op de Agritechnica in Hannover, de grootste landbouwbeurs van Europa, een complete vernieuwd en verbeterd ontwerp van de Draincleaner presenteren. Hier zijn de verwachtingen hoog van. Misschien kunnen we op de open dag 14 september al een tipje van de sluier oplichten, wie weet!”

Homburg gaat uit van “Profit by Knowledge”, zodat de boer per ha een hoge opbrengst krijgt, maar dit wel op een duurzame manier. Het begint met precisielandbouw en Homburg is daarom importeur van Ag Leader. De boer stuurt zelf steeds minder, rondom de tractor wordt alles met GPS besturing geregeld, niet alleen de tractor maar ook de machine erachter. Voor de volgende stap, de grondvoorbereiding en het zaaien, importeert Homburg de grondbewerking- en zaaimachines van Väderstad. De machines maken gebruik van precisie zaaitechniek met hoge snelheid, waardoor men minder vaak op het land hoeft, dus minder grondverstoring plaatsvindt. De onkruidbestrijding en het schoffelen komt daarna, vanuit Engeland importeert Homburg hiervoor een cameragestuurde schoffelmachine, ter vervanging van spuiten met middelen voor onkruidbestrijding. 

Tegen schimmels en insectenbestrijding (bijvoorbeeld trips, een zeer schadelijk insect voor landbouwgewassen), worden de spuitmachines van Hardi uit Denemarken ingezet. Homburg is al meer dan 60 jaar importeur van dit merk, dat een duurzame en hoogwaardige oplossing biedt door een 99% driftbeperking. Dit is het verwaaien van het spuitmiddel.

Op zaterdag 14 september kan iedereen bij Homburg Holland in Stiens een kijkje komen nemen. Er zal drie keer een rondleiding worden gegeven, om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. De draincleaner machines staan uitgestald en worden gedemonstreerd. Aan de kinderen is ook gedacht, er is een springkussen en binnen kan er gekleurd en gebouwd worden. 

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij Homburg Holland, it Noarderfjild 21 in Stiens.

Bekijk ook de advertentie op pagina 14 van de Stienser