Algemeen

“Iedereen verdient het om gelukkig te zijn, ook jij en jouw kind!”
Kindgeluk, coaching voor ouder(s) en kind

De wens van elke ouder is dat zijn kind gelukkig is. Wanneer een kind lekker in zijn vel zit, is het meestal blij, energiek, sterk en positief. 

Het is voor je kind een stuk makkelijker wanneer het zichzelf kan zijn: samen spelen, vriendjes maken, samenwerken en leren op school. Toch is dat in de praktijk niet altijd zo. Maak jij je als ouder zorgen om je kind? Weet je niet hoe je het in bepaalde situaties het beste aan kunt pakken met betrekking tot jouw zoon of dochter?

Hermina Terpstra, trotse moeder van 2 dochters en de gelukkige Kinder- en Oudercoach van Kindgeluk, heeft als missie om ouders en kinderen middels de KindGELUK methode te laten ervaren wat groei en ontwikkeling kunnen doen voor hun GELUK als mens en binnen het gezin. Hermina: “Ik ben met Kindgeluk gestart omdat ik ouders en kinderen zie worstelen. Kinderen die bijvoorbeeld lange tijd niet lekker in hun vel zitten, negatief denken, weinig zelfvertrouwen hebben, (faal)angstig zijn of extreem boos gedrag laten zien. Dat raakt mij, omdat het ook niet nodig is. Het kan anders. Het kind is niet het gedrag! Een kind heeft een reden waarom hij of zij doet wat het doet. En onder het gedrag zit een behoefte. Belangrijke vragen zijn dan ook ‘Welk signaal wil jouw kind jou geven?’ en “Wat heeft hij of zij nodig? Ik vind het enorm belangrijk dat kinderen en ouders zich gezien en gehoord voelen en echt begrepen. Voor teveel kinderen en ouders is dit niet het geval, met alle gevolgen van dien. Ik ben zo blij dat ik gekozen heb hen daarbij te mogen begeleiden.” Hermina helpt kinderen bij diverse hulpvragen zoals bijvoorbeeld: kinderen die nog onzeker zijn en weinig zelfvertrouwen hebben, kinderen die last hebben van boze buien, angsten en die veel verdrietig zijn. Ook werkt ze met kinderen aan het vergroten van hun weerbaarheid en assertiviteit. 

Oudercoaching
Opvoeden is soms lastig en zorgt voor uitdagingen voor jou als ouder. Je weet soms niet hoe je het beste dingen kunt aanpakken. Kindgeluk is er niet alleen voor kinderen, juist ook voor ouders.

“Ik kan me als moeder én als oudercoach voorstellen dat je behoefte hebt aan een veilige plek waar je jouw worstelingen met betrekking tot het opvoeden kunt delen en waar je kunt sparren zonder oordeel.” Kindgeluk is er voor ouders die willen weten hoe ze het beste met bepaalde situaties van hun kind(eren) om kunnen gaan. Hermina vergroot hun bewustwording, geeft ze verhelderende inzichten en concrete tips en praktische handvatten zodat ouders weten hoe ze het met betrekking tot hun kind aan kunnen pakken zodat er weer rust, ontspanning, vertrouwen en plezier ontstaat binnen het gezin.

KindGELUK Methode
Hermina werkt met haar eigen ontwikkelde KindGELUK methode in 5 stappen naar resultaat, groei en geluk. Hermina gebruikt tijdens de kindercoaching diverse werk- en spelvormen zoals bijvoorbeeld spelletjes, tekenen, quizjes, knutselen, rollenspellen, kaartjes, prentenboeken, ontspannings- en lichaamsoefeningen en Playmobil poppetjes en andere materialen om e.e.a. visueel te maken. Wat ze gebruikt hangt af van de hulpvraag, het type kind, de leeftijd en de interesses die hij of zij heeft. 

Voor aanvang van de coaching is er een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vervolgens wordt er gekeken wat er daadwerkelijk nodig is.  En wat is de behoefte? Welke vaardigheden mogen (verder) ontwikkeld worden? Zowel bij ouders als ook voor het kind. Het is altijd maatwerk, laagdrempelig, oplossingsgericht. Jouw kind bloeit weer op! Als ouder ervaar je geen machteloos gevoel meer, en heb je wél de handleiding van je kind en handel je positief, ontspannen en met (meer) (zelf)vertrouwen en geduld.  Er ontstaat weer (meer) rust, begrip, verbinding en plezier in het gezin! Voel je welkom bij Kindgeluk!

Praktijk Kindgeluk, Japik Hepkemawei 1 Leeuwarden. Voor meer info of het maken van een gratis en vrijblijvende afspraak: www.kindgeluk.com.