Algemeen

Iedereen welkom bij afscheidsreceptie burgemeester Crone

Burgemeester Ferd Crone neemt na ruim elf jaar afscheid van de gemeente Leeuwarden. Dit doet hij tijdens een afscheidsreceptie op donderdag 27 juni. Iedereen is hiervoor uitgenodigd.

Afscheidsreceptie

Datum: donderdag 27 juni, 16.30 – 18.30 uur

Locatie: RUG | Campus Fryslân (voormalig Beursgebouw), Wirdumerdijk 34, 8911 CE in Leeuwarden.

 

Persoonlijke boodschap in digitale gastenboek

Voor iedereen die burgemeester Crone een persoonlijke boodschap wil meegeven, is er een digitaal gastenboek. Op  www.leeuwarden.nl/afscheidcrone kan men vanaf medio juniin een privéomgeving een bericht achtergelaten. Al deze persoonlijke boodschappen worden later aangeboden aan de burgemeester.

 

Stichting Leergeld Leeuwarden

Crone vraagt iedereen die hem een afscheidscadeau wil meegeven een  donatie te doen aan Stichting Leergeld Leeuwarden. Steeds meer kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen laten meedoen! Stichting Leergeld Leeuwarden biedt kinderen uit de regio kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Meer op: www.leergeld.nl/leeuwarden. Doneren kan op nummer: NL49RABO0132327058 ten name van Leergeld Leeuwarden.

 

Symposium

De afscheidsreceptie is openbaar. Voorafgaand aan deze receptie wordt voor genodigden een symposium georganiseerd dat in het teken staat van biodiversiteit en duurzame landbouw. Het zijn thema’s die burgemeester Crone na aan het hart liggen en die sterk in Leeuwarden spelen. Gemeente Leeuwarden heeft sinds de herindeling een groot plattelandsgebied en in de Friese hoofdstad zijn onder meer gevestigd de Dairy Campus van Wageningen University en een grote productielocatie van FrieslandCampina.