Algemeen

‘Iepen Dei oan de Wiesterwei’ in Nes (gem. Noardeast Fryslân)

Op zaterdag 1 juni zetten drie bedrijven aan de Wiesterwei in Nes (gem. Noardeast Fryslân) de deuren open; Theaterkerk Nes, Kwekerij Keegstra en de gebroeders Mollema. Aanleiding is de door de Lionsclub Dokkum-Bonifatius georganiseerde ‘Fietstocht Lauwersmeer’. 

Theaterkerk Nes is een stempelpost voor de 100km toertochtfietsers. Tussen 9.00 en 14.30 is het een komen en gaan van fietsers. Aanmoediging en gezelligheid zal de fietsers zeker helpen de laatste kilometers af te leggen. Theaterkerk Nes heeft op deze dag de horeca geopend, er is een ‘Open Podium’ en al uw vragen over mogelijkheden tot het houden van feestjes tot vergaderingen kunnen worden beantwoord.

De pitstop in Nes van ‘Fietstocht Lauwersmeer’ bracht vorig jaar Louis Keegstra van de kwekerij en Anke Bijlsma van Theaterkerk Nes op het idee om op deze dag de deuren open te zetten voor belangstellenden. Dit jaar voegt ook maatschap Mollema zich daarbij. De broers Balling en Hoite Mollema zijn telers van groenten-en aardappelen, Dahlia’s en Duizendschoon. Aangezien de teelt nog niet oogst-klaar is, mag het publiek een kijkje nemen op het bedrijf en kunnen vragen worden beantwoord.

Bij kwekerij Keegstra is de hele dag naast ‘Open Kas’, verkoop van éénjarige-perkplanten, opgemaakte potten en manden, potgrond en om 13.30 een rondleiding door de kas door Louis Keegstra. Dit familiebedrijf staat altijd garant voor een goede sfeer. Vele regiobewoners kennen Nes dan ook van ‘de kassen’.

Tijdens de ‘Iepen dei’ kunt u Caroline uit Moddergat met ‘IJsko’ tegenkomen. Dit zijn gezonde fruitijsjes zonder toevoegingen.

Lokaal ondernemerschap en enthousiasme in Nes, verbondenheid en gastvrijheid voor klant, toerist, geïnteresseerde, fietser en supporter kenmerkt deze dag. En wie het podium wil betreden en zijn/haar act willen laten zien is welkom!