Algemeen

Iepen Frysk Kampioenskip Tobbedûnsjen yn Britsum

Wees op zaterdag 25 mei getuige van het 1e Iepen Frysk Kampioenskip Tobbedûnsjen op de terp aan de Lieuwe Jellingastrjitte in Britsum. Vanaf 14.00 uur zullen daar, vanaf een 4 meter hoge schans, tobbe’s in alle soorten en maten naar beneden glijden om de bel te luiden in het zwembad. 

Het laatste weekend van mei is traditioneel het dorpsfeest in Britsum. Ieder jaar worden er activiteiten georganiseerd door de feestcommissie. Twee jaar geleden was er een spectaculaire zeepkistenrace en nu staat het Tobbedûnsjen op de planning. 

Wie van u kent ter land, ter zee en in de lucht nog? Wij wel en het lijkt ons fantastisch om jullie in grote getale te mogen verwelkomen op de terp. Tijdens het dorpsfeest staat hier een feesttent waar je wat kunt drinken, een zweefmolen, een schiettent en uiteraard ook een draaimolen.

Er wordt gestreden in twee groepen, kinderen tot 12 jaar en vanaf 12 tot 100 jaar. Vanaf 14.00 uur glijden zij met een eigen gemaakte tobbe naar beneden en proberen in een zo snel mogelijke tijd de bel te laten rinkelen. Deze bel zal op ongeveer 4,5 meter hangen op een hoogte van 2 meter voor de volwassenen en iets lager bij de kinderen.

Uiteraard kun je prachtige prijzen winnen, want wie wil zich nou niet de eerste Frysk Kampioen Tobbedûnsjen noemen! Alleen die titel moet al voldoende zijn om je aan te melen. Wij zorgen voor de organisatie, zorgen jullie voor de actie?

Wil je meedoen of heb je een vraag? Stuur dan een bericht naar feestcommissie.britsum@gmail.com. Meer informatie over de schans of tobbe’s vind je op de facebookpagina van Feestcommissie Britsum