Algemeen

Jochum Baltjes benoemt tot erelid van OVL

Op vrijdagavond 1 maart heeft Ondernemersvereniging Leeuwarderadeel (OVL) in Grand Café De Smalle Brug haar jaarlijkse ledenvergadering gehouden. De geweldige opkomst liet zien dat het met de betrokkenheid van de lokale ondernemers wel goed zit. Tijdens de vergadering werd vertrekkend bestuurslid Jochum Baltjes benoemd tot erelid vanwege zijn grote inzet voor de Stienser ondernemersvereniging.

In de periode van 1996 tot 2024 is Jochum van grote waarde geweest voor het bestuur. Dat bleek wel uit de lovende woorden van voorzitter Renze Broekens én de goudgerande oorkonde die hij als erelid bij zijn afscheid in ontvangst mocht nemen. 

De ledenvergadering werd verder benut voor het behandelen van de gebruikelijke zaken zoals de financiën en het beleid / activiteiten voor het komende jaar. De belangrijkste doelstelling van deze actieve vereniging blijft kortgezegd; ondernemend Stiens op alle mogelijke manieren positief op de kaart (blijven) zetten. 

Na de pauze was het tijd voor de gastsprekers. Henk de Jong (trainer van SC Cambuur) deelde zijn passie voor het voetbal met veel humor, een gezonde mate van zelfspot, aansprekende verhalen en grappige anekdotes. Hij werd daarbij ondersteund door Arjen de Boer, verslaggever en presentator bij Omrop Fryslân. Nadien was het tijd om gezellig verder te praten met een hapje en een drankje. Wederom een zeer geslaagde avond met een sterke opkomst