Algemeen

Jorn Jelle Bremer uit Britsum wint NXT GP Dutch Open Kampioenschap 2021

In het lastige kart jaar, vanwege alles wat er aan de hand is in de wereld mocht de racer zich zelf wederom de winnaar noemen van dit kampioenschap. Ook in 2019 werd dit kampioenschap gewonnen in een andere klasse. Afgelopen jaar werden er 6 weekenden gestreden voor deze titel. De talentvolle coureur wist 4 van de 6 wedstrijden te winnen!

Op het prachtige junior TT circuit in Assen werd er begonnen met de 1e wedstrijd van deze cyclus. Na 3 manches wist de snelle Britsumer de hoogste trede van het podium te beklimmen. Het waren moeilijke omstandigheden want het weer speelde een belangrijke rol op deze dag. De ene keer was de baan droog en de andere keer was het nat. Dit bleek een voorbode te zijn voor het gehele kampioenschap.

Tijdens de 2e race op het circuit Pottendijk in Emmen was het weer raak. Ook deze wedstrijd werd gewonnen onder wisselende weersomstandigheden. De 3e wedstrijd op het circuit in Venray was de enige wedstrijd waar de zon het hele weekend scheen. Onder deze omstandigheden gaan de snelheden behoorlijk omhoog. De kleine helden weten snelheden te behalen van 100 kilometer per uur! Bremer wist hier net niet het podium te behalen. Voor de 4e race ging het gehele circus wederom naar Emmen. Ook hier was het weer prachtig en mocht Jorn Jelle het hoogste schavot betreden.

De 5e race van het kampioenschap werd gereden op het circuit in Vledderveen. Een weekend met alle soorten weer op een technisch moeilijk circuit. De kleine man was ook hier de snelste met een pole position in de kwalificatie en winst in alle 4 de manches. Vol goede moed maar met erg veel spanning in het lijf werd er afgelopen weekend deelgenomen aan de finale races van dit kampioenschap.

Race 6. Verdeeld over het weekend mocht er 2 keer worden gekwalificeerd en werden er 4 manches verreden. De eerste kwali wist Jorn Jelle te pakken! Het hele weekend was het nat en koud. Race 1 op zaterdag een klein foutje, plaats 2 als gevolg. Race 2, bocht 4 werd halverwege de race volledig gemist en daar stond hij naast de baan. Gelukkig kon hij zijn weg vervolgen maar moest wel tevreden zijn met een 3e plek. Dit was niet wat Jorn Jelle had verwacht maar zondag maar weer kijken.

Op zondag wederom een kwalificatie en ook deze werd de prooi van de snelle Britsumer. Race 1, nog steeds nat. Kijken hoe het nu gaat, een super start en mooie gevechten met de nummer 2. Deze maakt een klein foutje en Jorn Jelle neemt wat afstand en wint deze manche. Nu klaar maken voor de allerlaatste race van het kampioenschap. Als hij deze weet uit te rijden dan is het kampioenschap binnen. Een super start maar dan gebeurt het. Jorn wordt in de rondte gedrukt en moet achteraan sluiten. Vol passie begint hij aan een inhaalrace maar hij weet dat er alleen maar gefinished hoeft te worden. Dat lukt!

Hoe trots kan je zijn als je met de Nederlandse vlag aan alles en iedereen mag laten zien dat jij kampioen bent van de NXT Dutch Open 2021.