Algemeen

Jubileumeditie Stienzer Keatsdagen grootser dan ooit!

De Stienzer Keatsdagen worden dit jaar voor de 25e keer onder deze naam georganiseerd. Van woensdag 7 t/m zondag 11 juni is er weer volop actie op en rond het kaatsveld en in de feesttent aan de Uniawei in Stiens. Het programma van deze jubileumeditie krijgt een extra feestelijk tintje, de organisatie verwacht dan ook veel drukte.

Hoofdklasse kaatsen, live muziek, gezellige activiteiten in het dorp en meerdere dagen gratis entree, het zijn al jaren de belangrijkste ingrediënten van het succes. De organisatie laat zo nadrukkelijk zien dat het Friese kaatsen (ook voor niet-kaatsers) heel aantrekkelijk is. Het sportieve programma innoveert jaarlijks en de bekende namen op het podium brengen in vijf dagen tijd heel wat mensen op de been. Met een extra feestelijk jubileumprogramma is er dit jaar opnieuw elke dag wel iets moois te beleven in het ondernemende Stiens.

Queen Must Go On als openingsact

De eerste muziekavond wordt direct speciaal met de winnaar van het SBS 6 tv-programma ‘The Tribute – Battle of The Bands’. De organisatie kon het haast niet geloven, ze boekten precies op het juiste moment Queen Must Go On als gangmaker voor de 2023 editie van de Keatsdagen. Een unieke kans om live in Stiens te genieten van de klassiekers van de succesvolste rockband ooit. Vanwege de landelijke aandacht heeft de organisatie er voor gekozen om met een online ticketsysteem te werken. De voorverkoop voor het Queen concert is op maandag 22 mei van start gegaan. Andere namen in de line-up voor dit jaar zijn onder ander de topbands Royal Beat en PROOST!, Doelleazen, DJ All Tha Fokk en upcoming man DJ Raw-Ry, Piter Wilkens, Duo Klick, Butterfly en de Útlopers. De zondag is al jaren dé familiedag van de Keatsdagen met ook dit jaar een apart programma voor de kleintjes en muziek na afloop van het hoofdklasse kaatsen voor heren. Hier ga je elkaar treffen als je in Stiens of de wijde omgeving woont 

Sportief en vernieuwend

Op het veld wordt 2023 ook zeker weer een ‘boppeslach’. Volleybal, jeugdkaatsen, Pearkekeatsen (met zachte bal) en natuurlijk de hoofdklasse partij van de heren op zondag. Nieuw dit jaar is de Gritenij Ljouwerteradiel Partij; afdelingskaatsen met verenigingen uit de regio, waarbij een partuur bestaat uit zowel mannen als vrouwen. Veel activiteiten zijn wederom gratis toegankelijk en voor het hoofdklasse kaatsen is dat nog altijd uniek. De Keatsdagen zijn niet voor niets een begrip geworden in de afgelopen 25 jaar, het is echt een super leuk uitstapje voor het hele gezin! 

Kom ook naar Stiens

Het dorp zelf laat zich deze dagen ook graag van haar beste kant zien. Zo zijn alle winkels open en klaar voor de extra toeloop. In het centrum is in dit weekend bovendien kermis. Nieuwsgierig naar het volledige programma en een sfeerimpressie van de Stienzer Keatsdagen en alle activiteiten? Bezoek dan www.stienzer-keatsdagen.nl en volg voor het laatste nieuws de social media