Algemeen

Kinderboerderij Doniastate is weer open!

Na een grote verbouwing tijdens de wintersluiting is Kinderboerderij Doniastate weer open voor publiek. Een nieuw seizoen met mooie plannen, want dit jaar bestaat de kinderboerderij maar liefst 25 jaar! We willen dat groots vieren met onze medewerkers en bezoekers. 

Na een grote verbouwing tijdens de wintersluiting is Kinderboerderij Doniastate weer open voor publiek. Een nieuw seizoen met mooie plannen, want dit jaar bestaat de kinderboerderij maar liefst 25 jaar! We willen dat groots vieren met onze medewerkers en bezoekers. 

Nieuw dit jaar is de winkel van “Kado en sa” welke gevestigd is in de geheel verbouwde binnenmanege. Het gebouw is verbouwd tot entree, winkel en werkruimte voor de medewerkers. De bezoekers komen allemaal via de entree naar binnen om vervolgens alle producten van “Eigen Makke” te kunnen zien én eventueel te kopen. Via de zijuitgang van de winkel kan het pad vervolgd worden naar de kinderboerderij. De medewerkers hebben de afgelopen winter weer hard gewerkt om de stallen en het terrein klaar te maken voor de bezoekers. De kabouters zijn voorzien van een nieuwe verflaag en inmiddels weer uitgestald in het kabouterbos. Ook het restaurant is onder handen genomen en nu de coronaperiode weer wat achter ons ligt, kunnen onze cliënten iedereen weer bedienen van lekkers uit de keuken. Dit seizoen willen we samen met onze cliënten én bezoekers vieren omdat we 25 jaar bestaan. Want veel bezoekers die nu met hun kinderen naar de kinderboerderij komen, hebben hier in hun jeugdjaren zelf ook geschommeld en gespeeld.

Op zondag 24 april doet Doniastate mee aan Fietsen voor Vrede. Vanuit Stiens kunnen geoefende fietsers opstappen voor een rondje Oekraïne. Er is een GPSroute uitgezet door de regio die de contouren volgt van de grenzen van Oekraïne. De volledige route is 160 km lang en start vanuit Dokkum, Stiens, Burgum, Surhuisterveen en Warfstermolen. Deelname kost minimaal € 15,00. Meer geven mag uiteraard ook. Starttijd op de verschillende locaties is tussen 8.00 en 9.30 uur. Vooraf Inschrijven kan online op www.fietssport.nl. Maar natuurlijk kan het ook de dag zelf op de locaties. Deelnemers die via Doniastate fietsen worden vanaf 13.00 uur onder muzikale klanken binnengehaald door Shantykoor Bluswater uit Stiens. Dit koor is in 1998 ontstaan door een vorm van teambuilding voor beroeps en actieve vrijwillige brandweerlieden van verschillende korpsen. In de loop der jaren is het koor uitgebreid met niet brandweer gerelateerde leden. De muzikale begeleiding bestaat uit twee accordeons en gitaar. Onder leiding van dirigent Jacob Sijtsma worden Shanty’s, Evergreens, Folksongs en Friese liedjes gezongen. Iedereen is van harte welkom om op 24 april de fietsers aan te moedigen, kinderboerderij Doniastate te bezoeken of mee te zingen met het Shantykoor!