Algemeen

KLUUN inspireert jong en oud in dbieb

Bestsellerauteur en populaire BooekTokker Kluun komt naar dbieb! In een ‘Meet&greet-achtige' setting gaat hij op zondag 25 september in gesprek met jong en oud over zijn boeken en zijn liefde voor lezen en literatuur. Naast zijn bekendheid als schrijver, geniet hij sinds enkele maanden ook bekendheid als populaire boektokker op TikTok. Met zo'n 17.000 volgers inspireert hij met humor en zelfspot zijn publiek en maakt hij lezen en literatuur luchtig en toegankelijk. 

Boekenweek van Jongeren 

dbieb organiseert deze meet-up als onderdeel van de Boekenweek van Jongeren. In de Kapel van dbieb neemt Kluun tijdens deze middag plaats tussen zijn publiek. Om te vertellen, te luisteren, te vragen en te signeren. Het publiek kan de microfoon pakken en hem vragen stellen. Kluun is enthousiast, eerlijk, open en toegankelijk en geeft het publiek een kijkje in zijn leven als schrijver.  

 

Komt een vrouw bij de dokter 

Het grote publiek ken hem als Kluun, maar zijn echte naam is Raymond van de Klundert. Jarenlang was hij werkzaam in de marketing en startte zijn eigen marketingbureau. In 2000 wordt bij zijn toenmalige vrouw Judith borstkanker geconstateerd, waar zij in 2001 aan overlijdt. ‘Komt een vrouw bij de dokter’ is gebaseerd op zijn eigen ervaringen gedurende deze tijd. Heel wat jaren en boektitels later prijkt zijn naam nog steeds op de bestsellerlijst. 

 

Verhalenverteller 

Met TikTok laat Kluun opnieuw zien dat hij een geboren verhalenverteller is. In korte tijd wist hij met BoekTok een nieuwe lezersgroep aan zich te binden. Kluun: ‘BoekTok is een subcultuur binnen TikTok, vergelijkbaar met de bijlage van een krant. Anders dan bij een traditioneel medium is het heel interactief. Jongeren houden van verhalen. De lol van taal zit er gewoon in. Als ze minder lezen, hebben we dat aan onszelf te danken.” Het zit het hem vooral in de stoffige leeslijsten en de nadruk op technisch lezen, zegt hij. “Daarmee jagen we ze het boek uit.” 

 

Tickets 

Om deze middag bij te wonen, zijn tickets verkrijgbaar via dbieb.nl. Bezoekers krijgen na afloop het cadeauboek van de Boekenweek van Jongeren mee naar huis. De meet-up begint om 15.00 uur.  

 

dbieb

Blokhuisplein 40 | 8911 LJ Leeuwarden